Günün mönüsü
Balıklı patates salatası Patatesleri iyice yıkayın, kabukları ile 20 dakika haşlayın, haşlama suyunu atmayın. 2 çay bardağı haşlama suyunu, hardal, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşilliklerle karıştırın. Ayıkladığınız patates ve turpları katın. Kızarmış balık ve fileto ile servis yapın.
MALZEMELER 4 adet patates, 1 demet kırmızı turp, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 adet yumurta sarısı, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik, 2 parça mezgit fileto (100'er gr.)
Havuç helvası Havuçları rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı süt ilave edin. Sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun. Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.
MALZEMELER 1 çorba kaşığı margarin 1,5 kg havuç, 3 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı pekmez 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fıstık,1 çay bardağı süt
Patatesli börek Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin. İlk yufkayı düz bir zemine serin. 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. İlk yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı yerleştirin. 8 eşit parçaya ayırın. Patatesli harçtan bir miktar koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Buzdolabında 1 gün bekletin ve ardından fırında pişirin.
MALZEMELER 4 adet yufka, 2 su bardağı sıvıyağ, 2 bardak su, 1 kahve fincanı su, İçi İçin: 4 adet patates, 1/2 demet maydanoz,, karabiber, kırmızı pul biber, tuz, yumurta sarısı
|