Ceviz Soslu Makarna MALZEMELER * Yarım paket makarna * 2 yemek kaşığı sıvı yağ * Sos malzemesi: * 1 Su bardağı ceviz * 1 su bardağı süt * 3 diş sarımsak * Yarım taze ekmek içi * 1 çay kaşığı pul biberi * Yeteri kadar tuz Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın. Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.
Saray Kompostosu MALZEMELER * 250 gram balkabağı * 1 cay bardağı kuru üzüm * 1.5 su bardağı tozşeker * 4 su bardağı su * 1 çay bardağı limon suyu Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin. Kabaklar yumuşayana dek kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Komposto soğuyunca servis yapın.
Çılbır MALZEMELER * 6 Yumurta * Sarmısak * Yoğurt * Tereyağı * Toz Kırmızıbiber Bir tencereye üç parmak su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın. 2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirip servis yapın.