2007 yılından bu tarafa üniversitelerden atılanlara af çıkartılması için çalışan Öğrenci Affı Girişimi, Meclis'i harekete geçirmek için "Af Kanunu" hazırladı.
Öğrenci Affı Girişimi tarafından hazırlanan ve 2547 Sayılı YÖK Kanunu'na eklenmek üzere "Yükseköğretim Kanunu'na Geçici Maddeler Eklenmesine Dair Kanun"da, üniversitelerden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenlere üniversiteye devam ve sınav hakkı veriliyor.
KANUN HAZIRLANDI 2007'de kurulan Öğrenci Affı Girişimi, üniversitelerden atılan öğrencilere tekrar üniversite yolunu açacak af kanunu bir türlü çıkmayınca milletvekillerine sunulmak üzere bir af kanunu hazırladı. Öğrenci Affı Girişimi tarafından hazırlanan 2547 sayılı "Yükseköğretim Kanunu'na Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun"a göre üniversitelerden 12 Eylül 1980'den tarihinden, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar kendi isteği ile ilişiği kesilenler dahil her ne sebeple olursa olsun çıkarılan öğrencilere dersler için 2 öğretim yılı devam ve 4 sınav hakkının verilmesi öngörülüyor. Kanunda azami öğrenim sürelerini doldurdukları için ilişikleri kesilen öğrencilere de kayıt yaptırma hakkı veriliyor. Öğrenciler başarısız oldukları derslerin yerine başka dersin sınavına girebilecek.