Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Aioli Soslu Uskumru
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile yağlayın. Aioli sos için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Mayonez yapılır gibi zeytinyağını akıtarak bu malzemeye yedirin. Balıkları temizleyip süzülmeye bırakın. Unu eleyin. Balıkları tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, fazla unlarını atın, ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağını sürerek 6-7 dk. pişirin. Margarini eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
* 1 su bardağı mayonez
* 2 diş sarmısak dövülmüş
* 2/5 su bardağı zeytinyağı
* 5 orta boy uskumru
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 limon (süsleme için)
* 1 demet maydanoz (süsleme için)

Fırında Sarmısaklı Domates
Domatesleri ikiye bölün. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde kaba koyun. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün. İki yüzünü 15'er dk. pişirin. Ekmeği kızartın. Sarımsağı dövüp sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun.
MALZEMELER
*
4 dilim tost ekmeği
* 4 adet iri domates
* Yarım tatlı kaşığı kekik
* 1 limonun suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı esmer şeker
* 1 baş sarmısak
* Yarım bardak doğranıp haşlanmış enginar
* 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber

Dondurmalı Krep
Yumurtayı çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın. Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak döküp krepi pişirin. Karamel sos için şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı eritin. Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo yapın. Karamel ve çikolata sos dökün.
MALZEMELER
*
2 su bardağı süt
* 5 kahve fincanı un
* 6 yumurta
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 kesme şeker
* 8 top dondurma
* Tuz
Karamel sos malzemesi
*
1.5 su bardağı tozşeker
* 1 limonun suyu
* 1/2 kg krema
* 100 gr çikolata




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Anlı şanlı anne olacakİlle de sarışın olsun
50 yılın öpücüğüZeka gelişimi bebeklikte...
Zehirlenmelere dikkat!Jet savaşları
Avokadonun gücüTemiz ve ferah
Omega 3 mucizesiBöcek sokmalarını hafife...
Sigara tedaviyi engelliyorAğız kokusuna yeşil çay
Bilgisayar gözü kurutuyorZoraki doğallık
Mankenlere taş çıkarttıBir dargın bir barışık
Elveda Rumeli-48Acil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Ölüm Ölüm partisi
5 yıldızlı bir otelin helikopter pistinde köpük partisi düzenlendi.
KPSS isyanı büyüyor
Cinsel istismara ağır ceza...
Darphane gibi matbaa
İşkenceye davet edildi
Ölümcül mesailer
'Belediye başkanı suçlu'
SPOR
Senna&Itandje Senna&Itandje Fener yolunda
Marco Aurelio'nun yerine ön libero için Senna'yı düşünen Kanarya'da...
Kralların resitali
Kuranyi pazarlığı
Cimbom'dan tatsız prova
Emre artık bizim oğlumuz
Engin ne derse o!
Sylva Trabzon'a artık çok yakın
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 28°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 39°C 22°C 
İZMİR Az Bulutlu 30°C 24°C 
ANTALYA Açık 38°C 24°C 
ADANA Açık 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.401,430 D:% 2,09
DOLAR S: 1,203 D:% 0,21
EURO S: 1,890 D:% -0,60
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi