Günün Mönüsü
Bezeli Ayva Tatlısı MALZEMELER * 1 ayva * 1 bardağı krem şanti * 1 bardak süt * 2 kaşığı tozşeker * 1 çay bardağı su * 2 paket beze * 1 bardak dövülmüş ceviz * 1 paket hazır çikolatalı sos Bir ayvayı yıkadıktan sonra kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Doğradığınız ayvaları tencereye alıp üzerine şeker ve su ekledikten sonra ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Bezeleri ılık sütle ıslatıp servis tabağına dizin. Bezelerin üzerine krem şanti sürüp pişirdiğiniz ayva parçalarını yerleştirin ve ceviz serpin. Bezeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin. Üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.
Çin Usülü Dana Yahni MALZEMELER * 300 gr. dana eti, * 2 soğan, * 3 sivribiber, * 1 havuç, * 2 diş sarımsak, * 2 kaşık sıvıyağ, * 2 kaşık soya fasulyesi, * 2 kaşık soya sosu, * 2 kahve fincanı sıcak su Dana etini şeritler halinde kesin. Soğanları soyup iri parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip çekirdeklerini ayıklayın. Havuç ve sarımsağı iri iri kıyın. Sıvıyağı teflon tavada kızdırın. Eti ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Soğan, havuç, biber, sarımsak ve soya fasulyesini ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Sıcak su ve soya fasulyesini ilave edip sebzeler diri kalacak şekilde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Muammara MALZEMELER * 4 bardak çekilmiş ceviz içi, * 1 dilim bayat ekmek içi, * 1/2 demet maydanoz, * 2 diş sarımsak, * 2 dal taze soğan, * 2 çorba kaşığı tahin, * 1 kahve fincanı zeytinyağı, * 1/2 limon suyu, * karabiber, * kırmızı tozbiber, * tuz 1 taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Sarımsağı ezin. Ceviz içi, ıslatılmış bayat ekmek, maydanoz, taze soğan ve sarımsağı karıştırın. Zeytinyağı, tahin, limon su u, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edip çatalla iyice ezin. Salata veya meze olarak servis yapın.
|