Günün mönüsü
Brüksel lahanası çorbası Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı koyun. Soğanı doğrayıp ilave edin. Arkasından havucu ve patatesi ilave edin. Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye koyun. 6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve doğradığınız sarmısakları ilave edin. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığınız yumurtanın sarısı ve limon suyunu ilave edelim. 10 dakika kaynatın. Kaselere aktararak servis yapın. MALZEMELER 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 kaşık tereyağı, 1 soğan, 1 havuç, 1 patates 150 gr. Brüksel lahanası, 6 bardak su, 3-4 diş sarmısak, tuz, karabiber, 1 yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı limon suyu
Bıçak tatlısı Şeker ve 1,5 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra Unu azar azar ekleyin. Karıştırarak hamur yapın. Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin. MALZEMELER 1 paket margarin, 2 su bardağı süt, 3 su barağı un, 1 yumurta, Şerbet İçin: 500 gr. şeker 1,5 bardak su, 1/2 limonun suyu
Ayvalı pilav Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç, 2 adet ayva, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı et suyu, 1 kaşık dolma fıstığı, 1 kaşık dolma üzümü, 2 kesme şeker, 1 çay kaşığı safran, yarım limon suyu, tuz, yarım çay kaşığı tarçın
|