Balık buğulama Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın. MALZEMELER 1 adet beyaz etli balık, 1 bardak domates suyu, 1 bardak su, 2 adet defne yaprağı, 2 diş sarımsak, 1 adet soğan, 3 çay kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 dilim limon, 1 çorba kaşığı, soya sosu, tuz
Roka biberli haydari Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın. Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın. Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin. Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın. MALZEMELER 2 su bardağı süzme yoğurt, 4 çuha biber, 1 demet roka, 3 çorba kaşığı tereyağı, 2 diş sarmısak, tuz
Acıbademli şeftali tatlısı Krem şantiyi sütle çırpın. İçine acıbademleri ufalayın. Cam bir kalıbı ıslatıp karışımı dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin. Su, komposto suyu ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte kadar pişirin. Soğuduktan sonra tarçını karıştırın. Şeftalileri kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu gezdirin. Dondurduktan sonra nane ile süsleyin. MALZEMELER 2 bardak şeftali kompostosu suyu, 300 gr. acıbadem, 1 kutu krem şanti, 1 su bardağı süt, tarçın, 2 bardak su, 2 kaşık nişasta,