Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Balık buğulama
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.
MALZEMELER
1 adet beyaz etli balık, 1 bardak domates suyu, 1 bardak su, 2 adet defne yaprağı, 2 diş sarımsak, 1 adet soğan, 3 çay kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 dilim limon, 1 çorba kaşığı, soya sosu, tuz

Roka biberli haydari
Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın. Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın. Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin. Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı süzme yoğurt, 4 çuha biber, 1 demet roka, 3 çorba kaşığı tereyağı, 2 diş sarmısak, tuz

Acıbademli şeftali tatlısı
Krem şantiyi sütle çırpın. İçine acıbademleri ufalayın. Cam bir kalıbı ıslatıp karışımı dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin. Su, komposto suyu ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte kadar pişirin. Soğuduktan sonra tarçını karıştırın. Şeftalileri kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu gezdirin. Dondurduktan sonra nane ile süsleyin.
MALZEMELER
2 bardak şeftali kompostosu suyu, 300 gr. acıbadem, 1 kutu krem şanti, 1 su bardağı süt, tarçın, 2 bardak su, 2 kaşık nişasta,




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tek başıma ağlıyorumHaberin yüzündeki ışık
İstanbul'da tatili yaşayın!Kadınlar Gladyatör kesildi
Köşe savaşları!Taksiler 'yeşil'lendi
Hisar yeniden doğduDünyanın merkezine yolculuk
Yazın tadını çıkarınBüyük yaz indirimi sürüyor
Hazırlıklara sekte vurduNafakayla tehdit!..
Unutulmayan aşkKaptanlık hevesi
Gölcüklü'nün tatili...
GÜNCEL
Soruşturma Soruşturma 'Hava'sı
Ergenekon terör örgütüne kilitlenen Türkiye, yeni bir iddia ile...
Dosya alarmı!
Yüreğimiz yandı: 2 şehit
150 bin işsiz kapıda
ÖSS'de 'süper' skandal
Bayrampaşa tarih oldu
'Öyle değil böyle ölünür'
SPOR
Yıldırım Yıldırım buluşma!
Özbekistan'a giden ikili, Taşkent'te Kamerunlu futbolcuyla başbaşa...
Luis tarih yazacak
Polat'ın bombası Crespo
Kendine kulüp bul
Yine Zebina
Kezman, Aragones'i çıldırttı
Ve Kewell sahnede
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 20°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 19°C 
İZMİR Açık 35°C 23°C 
ANTALYA Açık 35°C 23°C 
ADANA Açık 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.946,570 D:% 0,67
DOLAR S: 1,191 D:% -1,08
EURO S: 1,889 D:% -1,18
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi