Günün mönüsü
Adana Kebabı MALZEMELER 1 kg. yağsız dana bonfile, 100 gr. kuyruk yağı, 100 gr. kuzu boşluğu, karabiber, isot, tuz, 2 soğan, 1 adet maydonoz
Etleri geniş kıyma aynasında çektirin. Kıymayı baharatlarını atıp yarım saat yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanı rendeleyin ve maydonozlarımızı ince ince kıyın soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletin. Soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzün ve kıymaya katın. Yarım saat yoğurup dolapta dinlendirin. Şişe takarken sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtın. Elinize aldığınız şişi sol elinizle tutup sağ elinizi parmak ucuyla şişin üstüne koyun ve şiş avucunuzun içine oturduğu zaman dört parmağınızla yukarıdan aşağı etinizi şişe yayın.
Baharatlı Patates MALZEMELER 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı balsamik sirke, 1 kaşığı rende parmesan, 1 kaşık galeta unu, 2 patates, 1 çay kaşığı tuzot, karabiber Kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin. Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Önceden 210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Güllaç MALZEMELER 10-11 güllaç yufkası, 2.5 lt süt, 750 gr. toz şeker, 1 paket şekerli vanilin, nar taneleri, dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı
Süt ve şekeri kaynatın. Vanilyayı ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Tepsiyi buzdolabında 1.5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar ve fıstıklarla süsleyin.
|