Günün mönüsü
Dalyan köfte Kıyma, yumurta, baharatlar, un ve dereotunu yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Alüminyum folyoyu tezgaha, köfte harcını da bunun üzerine çok ince olmayacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Üzerine garnütürü serpip folyo yardımıyla köfteyi rulo şeklinde sarıp kenarları kapatın, ruloyu düzeltin. Fırın tepsisini çok az yağlayıp ruloyu fırın tepsisine yerleştirip üzerine çırpılmış yumurta sürün ve tereyağını minik parçalara bölüp üzerine koyun. 180 derecedeki fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
MALZEMELER 1 kg. kıyma, 2 soğan, yarım maydonoz, yarım demet dereotu, 2 yumurta, 1 su bardağı un Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber, kekik, nane, 1 adet konserve garnitür, 1 yemek kaşığı tereyağı, Üzerine sürmek için 1 yumurta
Limonlu irmik tatlısı Tencereye 3 kilogram sütü, 9 yemek kaşığı irmiği ve 10 yemek kaşığı şekeri koyup iyice karıştırın. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen tatlınızı suyla çalkalanmış orta boy borcama dökün. Soğuyunca üzerini dövülmüş fıstıkla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 3 kilo süt, 10 yemek kaşığı şeker, 9 yemek kaşığı irmik, 1 adet limon suyu ve kabuğu Üzeri için: dövülmüş Antep fıstığı
Çırpma çorba Büyük bir kasede yarım su bardağı unu, 2 yumurtayı, yağ ve tuzu birlikte iyice çırpın. Hazırlamış olduğunuz bu karışıma sıcak su ilave edin. Çorbayı süzgeçten geçirerek boşaltın. Çorbayı yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra üzerine maydanozu serpip sıcak bir şekilde servis yapın.
MALZEMELER 1 çorba kaşığı margarin, yarım su bardağı un 2 adet yumurta, 4 bardak su, birkaç sap maydanoz, tuz
|