Günün mönüsü
Kabak Halkaları Kabakları 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın. Kabak dilimlerini hafifçe kızartın. Ardından tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesleri ve biberi doğrayın. Fesleğen ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın. Bir kasede domates, biber ve taze baharatları karıştırın. Sirke, tuz ve karabiberi ekleyin. Kabak dilimlerinin dörtte birinin üzerini domatesli karışımla donatın. Yine dörtte birine pesto sosunu sürün ve üzerine rendelenmiş parmesan serpin. Kalan kabak dilimlerinin yarısının üzerine zeytin ezmesini sürüp üzerine kapari serptikten sonra füme balığı ekIeyin. Son kabak dilimlerini dana jambonla süsleyin. MALZEMELER 6 çorba kaşığı zeytinyağı 750 gr. domates, 3 kabak, 1 kırmızı dolmalık biber, 1 demet fesleğen,1 demet maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı sirke, çorba kaşığı pesto sosu, kaşık zeytin ezmesi, kaşık kapari, 30 gr. füme balık 30 gr. dana jambon
Elvan Kız Çorbası 1 patates, 1 soğan, 1 havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu düdüklü tencerede pişirin. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edin. 1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın. Karabiber, kırmızıbiber ile limon ekleyip servis yapın. MALZEMELER 1 su bardağı sarı mercimek 1 küçük dana kol kemiği, 5 bardak su, 2 patates 2 soğan, 2 havuç,1 defne yaprağı 1 kaşık nane
Ispanaklı Gül Böreği Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirin. Ayıklanıp yıkanan ıspanağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Yarım çorba kaşığı salçayı tuzu biberleri arzuya göre muskat rendesini ilave edin. Patates rendesini de ekleyip karıştırın. Yufkaları üst üste serip dörde bölün. Her üçgen parçaya hazırladığımız içten yayın. Rulo yaparak sarın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 230 derece ısıtılmış fırında pişirin. MALZEMELER 3 yufka, 3 patates, 500 gr. ıspanak, 1 soğan, 1 demet maydanoz, 150 gr. kıyma, 1/2 kaşık salça, tuz, karabiber, pulbiber, 1/2 bardak yağ
|