Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Kabak Halkaları
Kabakları 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın. Kabak dilimlerini hafifçe kızartın. Ardından tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesleri ve biberi doğrayın. Fesleğen ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın. Bir kasede domates, biber ve taze baharatları karıştırın. Sirke, tuz ve karabiberi ekleyin. Kabak dilimlerinin dörtte birinin üzerini domatesli karışımla donatın. Yine dörtte birine pesto sosunu sürün ve üzerine rendelenmiş parmesan serpin. Kalan kabak dilimlerinin yarısının üzerine zeytin ezmesini sürüp üzerine kapari serptikten sonra füme balığı ekIeyin. Son kabak dilimlerini dana jambonla süsleyin.
MALZEMELER
6 çorba kaşığı zeytinyağı 750 gr. domates, 3 kabak, 1 kırmızı dolmalık biber, 1 demet fesleğen,1 demet maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı sirke, çorba kaşığı pesto sosu, kaşık zeytin ezmesi, kaşık kapari, 30 gr. füme balık 30 gr. dana jambon

Elvan Kız Çorbası
1 patates, 1 soğan, 1 havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu düdüklü tencerede pişirin. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edin. 1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın. Karabiber, kırmızıbiber ile limon ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı sarı mercimek 1 küçük dana kol kemiği, 5 bardak su, 2 patates 2 soğan, 2 havuç,1 defne yaprağı 1 kaşık nane

Ispanaklı Gül Böreği
Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirin. Ayıklanıp yıkanan ıspanağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Yarım çorba kaşığı salçayı tuzu biberleri arzuya göre muskat rendesini ilave edin. Patates rendesini de ekleyip karıştırın. Yufkaları üst üste serip dörde bölün. Her üçgen parçaya hazırladığımız içten yayın. Rulo yaparak sarın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 230 derece ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEMELER
3 yufka, 3 patates, 500 gr. ıspanak, 1 soğan, 1 demet maydanoz, 150 gr. kıyma, 1/2 kaşık salça, tuz, karabiber, pulbiber, 1/2 bardak yağ




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
800 bin YTL borçlu çıktıBabasının aslan oğlu
35 derecede 40 değişik...Kelimeleri 3 bin $
Şarkı reklamını üstüne aldıEtnik ve şık tasarımlar
Kaçırılmaz yaz fırsatıKokusuz hayat tatsız yemek
İspanya'da 15 temsil gerçekleştiHasret giderdi
Kıskançlık kör etmiş!İdrar kaçırma utancınız olmasın
Cinsel ilişkiyi akışına bırakın!Kaliteli bir uyku düzenden geçer
Bu kez de Bilge konuştuAşk için nöbette
10 bin kişiye seslendi2.5 milyonla rekor bende
Ne ararsan varArtık yazın tadını çıkarın
Mucize kayısı ile forma girinÜnlüler ve fobileri
'En güzel raket benim'3. yaşını kutladı
Takvimin bugünüMichael şaşırdı!
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Acil servisElveda Rumeli-40
'GEÇER' demeyin ciddiye alın
GÜNCEL
Öğretmenlere Öğretmenlere 24 bin müjde!
Milli Eğitim Bakanlığı hazırlıklarını tamamladı. 10 bini sözleşmeli,...
Ekmek parası için nefessiz...
Kaçırılan dağcıların sırrı...
Narkoz gerekmiyor
Mesleğiniz garanti olsun
Asfaltlama Kazası: 3 ölü 2...
Gaspçılar MOBESE'de
SPOR
Adımı Adımı zirveye yazdıracağım
İspanya'da lakabının 'okçu' olduğunu söyleyen yıldız futbolcu...
Oliveira''dan rest
Kezman'a güle güle!
İsaac'i Trabzon kaptı
Biz çok güçlüyüz
Telekom'dan atak
Kayseri tam gaz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 27°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 37°C 18°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 30°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 38°C 28°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 35.253,240 D:% -1,60
DOLAR S: 1,219 D:% 0,12
EURO S: 1,945 D:% 0,65
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi