Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Beşamel Soslu Kabak
Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin. Domatesleri doğrayın. Sarımsak birlikte kıymaya ilave edin. Kabakları kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Haşlanmış kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Başka bir kapta tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. kabak, 200 gr. yağsız kıyma, 1 adet soğan, 3 çorba kaşığı margarin, 2 adet domates, 2 diş sarmısak, 3 dal dereotu, tuz, karabiber Beşamel Sos Malzemesi 1 fincan un, 2 kaşık tereyağı, 1 buçuk bardak süt, 1 fincan kaşar peyniri rendesi

Sarıp Sarmala
Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince doğrayın. 2 adet soğanı kıyıp yağda pembeleştirin. Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun. Üzümü ve baharatı koyup karıştırın. Biraz dinlendirin. Pazıları kare kesip hazırığınız içten birer kaşık içkoyup sarıp sarmaın. Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. mezgit balığı, 1 bağ pazı, 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü, 1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı, 1 adet limon, 1 çay kaşığı tarçın, yeteri kadar tuz, karabiber

Çökertme
Sarımsakları dövün. Süzme yoğurt ile karıştırın. Patatesleri rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın. Geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün. Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin. Etleri kömür ızgarasında pişirin. Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin. Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. dana kontrfile, 8 orta boy patates, sıvı yağ, karabiber, kimyon, kırmızıbiber, 400 gr. süzme yoğurt, 6 diş sarmısak, 100 gr. tereyağı, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ekmekleri podyumdan değilYazın estetik trendleri
Avustralya'da yeniden başladımAblalarının rolleri onu...
Sienna bunu hep yapıyorHorlamayı ciddiye alın
Prostatta 'altın...Korkular gebelikte cinsel...
Stres için bahane çokHer kitle kanser olmayabilir
Eleştirilere patladıAnlam dolu mesaj
1 değil 5 aylık hamileMisyon üstlendi
Tek rakibi scooter'larMaddi kriz yaşayan...
Sokak modasını takip edinÇeliğin asaleti
Hayat dolu ve şık kadınlaraÇocuklara özel mayo
Üzüm deyip geçmeyinAşk 'hasta' ediyor
Kaçamak kalbe zararlıPara basıyorlar
'Çamur'un festivaliHollywood'un yeni kuşak...
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
ODTÜ'de ODTÜ'de oyun başlıyor
Uluslararası ticaret hacmi 40 milyar dolar olan bilgisayar oyun...
Mucize kurtarış
Canlı canlı elektroşok
Düğün planlı cenaze
Katil oğlu çıktı
Afrika sıcaklarına dikkat
Dikkat! yanlış tercihle...
SPOR
Alonso'ya Alonso'ya 20 milyon €
İspanyol AS Gazetesi, Aurelio'nun yerine ön libero arayan...
Siftah Lincoln'den!
Bırak Fener'i hemen bize gel
Gurur duyuyorum
Adım adım Zafer'e
Matador İstanbul'da
Kral'ın yeni durağı Toronto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 32°C 20°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 16°C 
İZMİR Az Bulutlu 36°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 40°C 30°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 35.996,570 D:% 2,83
DOLAR S: 1,216 D:% -0,29
EURO S: 1,929 D:% -0,54
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi