Günün mönüsü
Çikolatalı Bisküvi Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak, margarin beyaz bir pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın. Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. Elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen gösterin. Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırından alıp soğuduktan sonra servis yapın. Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz. MALZEMELER 1.5 su bardağı un, 175 gr. margarin, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 2 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı vanilya, 2 çorba kaşığı kakao
Patates Dolması Patatesleri soyun, içlerini oyun. 20 dakika haşlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr. kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6 dakika pişirin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin. Patateslerin içlerine doldurun. Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. MALZEMELER 100 gr. kuşbaşı et, 4 adet patates, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet sivribiber, 3 adet taze soğan, 1 adet domates, 1 diş sarmısak, tuz, kekik, karabiber kırmızıbiber
Bıldırcı Kebabı Patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun. Bıldırcınları temizleyip patlıcanların içerisine koyarak tepsiye alın. Tencerede tereyağını eriterek, unla biraz kavurun. İçerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir taşım kaynatın. Bu karışımı içerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına koyun. 200 derece fırında pişirin. Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalsın. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun. MALZEMELER 1 adet bıldırcın, 1 adet bostan patlıcan, 30 gr. tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı krema, 2 yemek kaşığı salça, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber
|