Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Çilekli Profiterol
MALZEMELER
125 gr. margarin, 2 bardak su, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı un, 2 çorba kaşığı kakao, 4 adet yumurta, Krema için: 1 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 3 çorba kaşığı un, 1/2 limon, 1,5 bardak süt, 50gr. margarin, 1/2 paket vanilya, 350 gr. çilek
Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Hamuru tepsiye ceviz büyüklüğünde koyun. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra ikiye kesin. Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin. Kalan sütü kaynattıktan sonra bu karışımın üzerine dökün. Çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek pişirmeye devam edin. Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın. İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine çilekleri yerleştirin. Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapın.

Patates Köftesi
MALZEMELER
4 patates, 1 bardak rendelenmiş kaşar, 1 çay kaşığı karabiber, tuz, 1 kahve fincanı kıyılmış dereotu, 1 çay bardağı un, 3 yumurta, 3 su bardağı sıvıyağ, 1 kabartma tozu
Patatesleri ince rendeleyip rendelenmiş patatesleri avucunuzçla sıkıp suyunu akıtın ve bir kaba boşaltın. Üzerine un, karabiber, tuz, yumurta, dereotu, kaşar ve kabartma tozunu ilave ederek kaşıkla karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma yuvarlak köfte şekli verin. Tavaya sıvıyağ döküp kızdırın ve patates köftelerini kızartın. Servise hazırlayın.

Sebze Terine
MALZEMELER
3 adet havuç, 300 gr. brokoli, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı krema, 3 çorba kaşığı süt 3 çorba kaşığı nişasta, tuz , karabiber
Havuçları,brokoli ve patatesleri ayrı ayrı haşlayıp püre yapın. Bir kasede krema,süt,yumurta, nişasta,karabiber ve tuzu karıştırın.Terineyi,derince bir kaba birbirine karıştırmadan katlar halinde yerleştirin.Aralarına, hazırladığınız nişastalı karışımı yerleştirin. Fırında 45 dk.benmari usulü pişirin.Düz ve geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tarlabaşı'na son bakışDizi dizi İnci'yim
Komedyenlere kızmıyorum bileYaz şimdi geldi!
Bu yaz hangi yarışmayı...Karacan için geldiler
'Ev'lenmekten artık...'Ev'lenmekten artık...
Açıkhava'ya yıldız yağıyorNarnia Günlükleri
Krebin uzmanıBoğaz'a karşı keyif yapın
Bastırılmış duygular...Uykunuzu ihmal etmeyin
'Ağrı' deyip geçmeyin...
GÜNCEL
Depremden Depremden birinciliğe
Birinciler listesine adını yazdıran bir isim herkesin yüreğini...
Tercihte 2. adım için öneriler
Korsan terörist!
Beşiktaş toprağında yatacak
Karakolda polise saldırdı
Çetenin korkunç yüzü
İlik hızır gibi yetişti
SPOR
Senna'yı Senna'yı da getirecek
Güiza'nın transferinde büyük rol oynayan kurt hoca, Aurelio'nun...
İngilizler'i reddettim...
Lucas Neill çılgınlığı
Ben dersimi aldım
Everton'ın Topal aşkı
Arkasında gözleri var
Itandje'ye büyük övgü: Süper...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 29°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 31°C 17°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 26°C 
ANTALYA Yer Yer Sağanak Yağışlı 35°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 33°C 21°C 
EKONOMİ
IMKB E: 34.631,550 D:% -2,65
DOLAR S: 1,221 D:% -0,08
EURO S: 1,940 D:% 0,65
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi