Günün mönüsü
Çilekli Profiterol MALZEMELER 125 gr. margarin, 2 bardak su, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı un, 2 çorba kaşığı kakao, 4 adet yumurta, Krema için: 1 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 3 çorba kaşığı un, 1/2 limon, 1,5 bardak süt, 50gr. margarin, 1/2 paket vanilya, 350 gr. çilek Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Hamuru tepsiye ceviz büyüklüğünde koyun. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra ikiye kesin. Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin. Kalan sütü kaynattıktan sonra bu karışımın üzerine dökün. Çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek pişirmeye devam edin. Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın. İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine çilekleri yerleştirin. Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapın.
Patates Köftesi MALZEMELER 4 patates, 1 bardak rendelenmiş kaşar, 1 çay kaşığı karabiber, tuz, 1 kahve fincanı kıyılmış dereotu, 1 çay bardağı un, 3 yumurta, 3 su bardağı sıvıyağ, 1 kabartma tozu Patatesleri ince rendeleyip rendelenmiş patatesleri avucunuzçla sıkıp suyunu akıtın ve bir kaba boşaltın. Üzerine un, karabiber, tuz, yumurta, dereotu, kaşar ve kabartma tozunu ilave ederek kaşıkla karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma yuvarlak köfte şekli verin. Tavaya sıvıyağ döküp kızdırın ve patates köftelerini kızartın. Servise hazırlayın.
Sebze Terine MALZEMELER 3 adet havuç, 300 gr. brokoli, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı krema, 3 çorba kaşığı süt 3 çorba kaşığı nişasta, tuz , karabiber Havuçları,brokoli ve patatesleri ayrı ayrı haşlayıp püre yapın. Bir kasede krema,süt,yumurta, nişasta,karabiber ve tuzu karıştırın.Terineyi,derince bir kaba birbirine karıştırmadan katlar halinde yerleştirin.Aralarına, hazırladığınız nişastalı karışımı yerleştirin. Fırında 45 dk.benmari usulü pişirin.Düz ve geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
|