Üretimi artırmak amacıyla yetiştirilen kabak aşılı karpuzların, lezzeti ve görüntüsü nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edilmemesi kavunu kıymetlendirdi. Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, bu yıl dönümüne yaklaşık 750 YTL masraf eden karpuz üreticilerinin ürünlerini 50-100 YTL'ye dahi satamadığını söyledi.
ÖRTÜ ALTI BİTTİ AMA... Bugüne kadar piyasada bulunan örtü altı karpuza talep olmamasında ürünlerin 'kabak' çıkmasının ve lezzetinin bilinen 'Adana karpuzu'ndan uzak olmasının etkili olduğunu belirten Tezcan, "Kabaktan aşılama karpuz örtü altında yetişir. Şimdi örtü altı üretim kalmadı ancak, imaj zedelenmesi nedeniyle satışlar çok fazla değil. Bu da kavun üreticisine yaradı" dedi. Adana'da Yüreğir, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş ilçelerinde örtü altı ve tarla olmak üzere yaklaşık 100 bin ton üretiminin yapıldığı kavunda hasat devam ederken, geçen yıl halde 14 YKr civarında seyreden kilo fiyatı ise bu yıl 40 YKr'ye kadar ulaştı.