Günün mönüsü
Meyveli Pizza 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuz çırpın. Portakal kabuğu, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını ve ufalanmış bisküviyi unlu karışıma ekleyin. Hamuru tartölet kalıplarına paylaştırın. Fırına verip 12 dakika pişirin. Bu arada çileği, pudraşekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin. Çikolatayı rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Hamurların üzerine çilekli püreyi sürün. Kenarlarından boşluk bırakın. Şeftali ve üzümleri karışımın üzerine yerleştirin. Rendelenmiş çikolatayı ve çam fıstığını serpin. Vanilyayı krem şantiye ilave edip karıştırın. Meyveli pizzayı krem şanti eşliğinde servis yapın.
MALZEMELER HAMUR İÇİN Yağ, 3 yumurta 50 gr acıbadem bisküvisi, 1 fincan margarin, 1,5 fincan tozşeker, tuz, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu, 2,5 funcan un İÇ MALZEME 250 gr çilek veya böğürtlen, 1 kaşık pudra şekeri 1-2 kaşık çilek likörü, 300 gr şeftali, 250 gr üzüm 50 gr beyaz çikolata, vanilya, 2 kaşık kıyılmış çam fıstığı, 300 gr krem şanti
*** Bahçe Salatası Domatesleri yıkayıp dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin. Yıkanmış roka yapraklarını kıyıp salata tabağına döşeyin. Üzerine doğranmış domates, biber ve turbu ilave edin.Taze krema, bal, limon suyu ve bir tutam kırmızıbiberi blenderde çekin. Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.
MALZEMELER 3 domates, roka, kırmızıbiber, turp, 1 kaşık ince kıyılmış maydanoz, 150 gr. taze krema, 2 kaşık yimon suyu, 1 çay kaşığı bal, bir tutam kırmızıbiber
*** File Sarma Bonfileleri et tokmağıyla döverek inceltin. Soğan ve mantarları kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Tereyağının yarısını eritin. Soğan ve mantarları yağda sote edin. Soğumaya bırakın. Daha sonra, bu harcı bonfilenin içine koyup sarın. Şişe sırasıyla et, dilimlenmiş domates ve biberi dizin. Fırın ızgarasında pişirin. Artan tere yağını tavada eritin. Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine etleri sıralayın. En üste domates sosu dökün. Maydanozla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 4 küçük bonfile, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 4 adet mantar, 1 adet domates, 1 adet sivri biber, 1 adet küçük pide, 2 kaşık domates sosu, birkaç dal maydanoz
|