Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 10 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Etli şalgam dolması
Sebzeleri yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı, maydanozu, pirinci, kıymayı, salçayı, 1 tatlı kaşığı tuzu, baharatı, naneyi, 1/4 su bardağı suyu ve yağı karıştırın. Şalgamların kabuğunu soyun, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oyun ve hazırlanan içle doldurun. Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde dizin. Kalan suyu ve tuzu koyun. Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 soğan 1/2 demet maydanoz 1/3 su bardağı pirinç 1 kilo kıyma 1/2 su bardağı 1 kaşık salça Tuz 2 tatlı kaşığı 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 yemek kaşığı nane 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı margarin 6 orta boy şalgam

Baharatlı pilav
Soğan ve sarmısağı baharatları ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın. Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın.
MALZEMELER
2 soğan, 2 sarmısak 3 çorba kaşığı sıvıyağ, karabiber, tuz Kırmızı toz biber, Safran, hintcevizi 250 gr domates 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 200 gr pirinç 1.5 su bardağı et suyu 6 jumbo karides Limon Suyu

Çilekli kazandibi
Süt, şeker ve hindistancevizini kaynatın. Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak ilavedin. Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun. Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın. Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın. Soğuk olarak ters çevirip servis yapın.
MALZEMELER
200 gr. çilek, 500 gr. süt 1 kahve fincanı hindistancevizi, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı nişasta 1 yumurta sarısı 1/2 paket vanilya




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Psikolojik destek alıyorDikkat onlar 'Gönül Hırsızları'
Hollywood nasıl genç kalıyor?Gökteki yıldızlara benzemek
Tedavi yüz güldürüyorKırmızı halıdaki...
Jude çıtırlardan vazgeçemiyor...Ağrısız ilişki için...
Sosyal hayat bir travma!Kitlenizle barışıksanız...
'Beyinsiz bir adama dayanamam'1000 gülle özür
Fanları Sezen'leHayranları tezahürat yaptı...
Dizi teklifi çabuk geldiSihirden bir türlü vazgeçmiyor
Sinemacılar çark etmediYepyeni bir seri
Sinirinizi kavunla yatıştırınKıskançlık hastalık
Ekmeği doğru seçinÇin'de 100 milyon tek çocuk var
ABBA genç ve çılgın...Elveda Rumeli-36
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Ergenekon'a Ergenekon'a gelin gitti
Akşam gazetesi yazarı Gülay Kömürcü Ergenekon kapsamında tutuklanan...
Hainlerin yeni hedefi
Kimler risk altında?
İntikam için boşadı
Vahşetin nedeni tecavüz
'Dünyayı geziyor kızımla...
Kamera yakalattı
SPOR
Kod Kod adı Mehmet
Deivid'in de sakatlığıyla orta alanda büyük güç kaybeden...
Itandje bugün imza atıyor
Beni Carlos ikna etti
Adım adım imzaya
Aslantepe'de sorun yok
Yeni sistem 4-1-3-2
2.5 katına Betis'e gitti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 30°C 21°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 32°C 17°C 
İZMİR Açık 33°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 36°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 35.603,270 D:% 2,03
DOLAR S: 1,222 D:% -0,77
EURO S: 1,921 D:% -0,39
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi