Etli şalgam dolması Sebzeleri yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı, maydanozu, pirinci, kıymayı, salçayı, 1 tatlı kaşığı tuzu, baharatı, naneyi, 1/4 su bardağı suyu ve yağı karıştırın. Şalgamların kabuğunu soyun, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oyun ve hazırlanan içle doldurun. Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde dizin. Kalan suyu ve tuzu koyun. Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişirin. MALZEMELER 2 soğan 1/2 demet maydanoz 1/3 su bardağı pirinç 1 kilo kıyma 1/2 su bardağı 1 kaşık salça Tuz 2 tatlı kaşığı 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 yemek kaşığı nane 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı margarin 6 orta boy şalgam
Baharatlı pilav Soğan ve sarmısağı baharatları ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın. Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın. MALZEMELER 2 soğan, 2 sarmısak 3 çorba kaşığı sıvıyağ, karabiber, tuz Kırmızı toz biber, Safran, hintcevizi 250 gr domates 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 200 gr pirinç 1.5 su bardağı et suyu 6 jumbo karides Limon Suyu
Çilekli kazandibi Süt, şeker ve hindistancevizini kaynatın. Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak ilavedin. Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun. Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın. Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın. Soğuk olarak ters çevirip servis yapın. MALZEMELER 200 gr. çilek, 500 gr. süt 1 kahve fincanı hindistancevizi, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı nişasta 1 yumurta sarısı 1/2 paket vanilya