Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Enginar Köftesi
MALZEMELER
6 enginar, 3 adet yumurta, 50 gr. kaşar peyniri, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu, 1 adet limon, 1 adet yumurta,1 su bardağı zeytinyağı Beşamel sos için: 2.5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı 1.5 çay bardağı un, karabiber, tuz, yenibahar
Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 bardak su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın. Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Ezip, püre haline getirin. Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın. Kalan yumurtaları hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.

Avaz Pasta
MALZEMELER
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 2 adet elma, 2 adet muz, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 1 paket bisküvi ,yarım paket çikolata sosu, hindistancevizi
Elmaları ve muzları doğrayın. Krem şantiyle sütü karıştırın. Bisküvileri parçalayın. Cevizi de ekleyerek, karıştırın. Bir kabın içine yağlı kağıt serin. malzemeleri yağlı kağıdın üzerine dökün. Buzdolabında bir gece bekletin. Donmuş olan pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazırlayın ve pastanın üzerine dökün.

Fırında Baharatlı Bıldırcın
MALZEMELER
2 adet bıldırcın, 90 gr. risotto pirinci, 40 gr. balkabağı, zeytinyağı, tuz, karabiber, tavuksuyu, taze kekik acısso maydanoz, fesleğen, sarımsak
Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, tuz ve karabiber sürün. .200 derecede 10 dakika pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın. Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Meteliğe kurşun atacak durumdaSelülit kader değil
Şöhretsiz tatillerGeri dönüşlerin kralı
İdrar önemli belirtidirAftlar psikolojiyi etkiliyor
Ürkütücü bir akım başladıKarnaval gibi protesto
Bebek hayallerinizi bir...Uykudan vazgeçilmez
Korkulu kabusun tek...'Sezen sesime aşık'
Tanyeli 2 albüm birden...Yakında evlilik varmış
Hisar'da sürpriz yapacakZarema kafa karıştırdı
Evliliği oturtacak!Brad Pitt'e özenmiş!
Dünya modasını takip edinPlajlar artık rengarenk olacak
Çin malı gelinliğe dikkatBoğazda şenlik var...
Yazın sultanı karpuzÇiğ sarmısağa dikkat!
Saçı sık yıkamayınElveda Rumeli-34
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Suda Suda kırmızı alarm
Yağışların azaldığı sıcak yaz günlerinde, barajlar kırmızı çizgiye...
Elveda Başkan
Katil şovu
Film olacak soygun
Doğumda damping
Pusu kurup vurdular
Misafirin tecavüz iddiası
SPOR
İlk İlk aday Govou olmazsa Giuly
Brezilyalı yıldızın lisansını askıya alacak olan Sarı-Lacivertliler,...
Güiza'ya gittiler
3 koldan taarruz
Baptista için son teklif!
Aurelio 'varım' diyor
Şampiyon olacağız
Trabzon fren yaptı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 29°C 19°C 
ANKARA Az Bulutlu 32°C 14°C 
İZMİR Açık 36°C 25°C 
ANTALYA Açık 34°C 24°C 
ADANA Açık 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 35.010,040 D:% 2,07
DOLAR S: 1,227 D:% -0,53
EURO S: 1,917 D:% -0,90
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi