Günün mönüsü
Enginar Köftesi MALZEMELER 6 enginar, 3 adet yumurta, 50 gr. kaşar peyniri, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu, 1 adet limon, 1 adet yumurta,1 su bardağı zeytinyağı Beşamel sos için: 2.5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı 1.5 çay bardağı un, karabiber, tuz, yenibahar Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 bardak su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın. Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Ezip, püre haline getirin. Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın. Kalan yumurtaları hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.
Avaz Pasta MALZEMELER Yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 2 adet elma, 2 adet muz, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 1 paket bisküvi ,yarım paket çikolata sosu, hindistancevizi Elmaları ve muzları doğrayın. Krem şantiyle sütü karıştırın. Bisküvileri parçalayın. Cevizi de ekleyerek, karıştırın. Bir kabın içine yağlı kağıt serin. malzemeleri yağlı kağıdın üzerine dökün. Buzdolabında bir gece bekletin. Donmuş olan pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazırlayın ve pastanın üzerine dökün.
Fırında Baharatlı Bıldırcın MALZEMELER 2 adet bıldırcın, 90 gr. risotto pirinci, 40 gr. balkabağı, zeytinyağı, tuz, karabiber, tavuksuyu, taze kekik acısso maydanoz, fesleğen, sarımsak Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, tuz ve karabiber sürün. .200 derecede 10 dakika pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın. Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.
|