Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Temmuz 2008  

Anormal kanamalar mutlaka araştırılmalı



Kadınların normal adet kanamaları dışında ara dönemde yaşadıkları kanama; hormonal değişiklikler, kistler, miyomlar ve rahim ağzı kanseri kaynaklı olabilir. Daha kötü sonuçları engellemek ise sizin elinizde...

***

Anormal kanamalar mutlaka araştırılmalı

Kadınların normal adet kanamaları dışında ara dönemde yaşadıkları kanama; hormonal değişiklikler, kistler, miyomlar ve rahim ağzı kanseri kaynaklı olabilir. Daha kötü sonuçları engellemek ise sizin elinizde....

30 yaşındayım, polikistik over sendromu teşhisi kondu. Tedavi için bazı haplar verdiler. 2 yıllık evliyim. Hamile kalabilir miyim?
Polikistik Over Sendromlu (PKOS) hastalarda sorun yumurtlamanın olmamasıdır. Yumurtlama olmayınca da gebelik doğal olarak olmaz. PKOS, mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Burada yapılan tedavinin amacı, yumurtlama fonksiyonunu kontrol etmek, hastanın adet görmesini sağlamak ve fonksiyon bozukluğu sonucu ortaya çıkan erkeklik hormonunu normal seviyelere indirmektir. PKOS'lu olan bir kadın gebe kalabilir.

GEBELİK İSTEĞİNE GÖRE...
Gebelik istemeyen kadınlarda doğum kontrol hapları kullanılır. Böylece yeni kist gelişimi de önlenmiş olur. Başlanan tedaviden sonuç alabilmek için hastanın en azından 6 ay-1 yıl beklemesi gerekir. Gebelik isteyen kadında ise yumurtlamayı sağlamak amacıyla ağızdan ya da iğne şeklinde ilaçlar verilir. Bu tedaviler ile polikistik overli kadınların yüzde 80'inden fazlasında yumurtlama sağlanabilir. PKOS'u olan kadınlar gebelik sonrası da jinekolojik takipleri bırakmamalılar ve yıllık muayenelere devam etmeliler.

Adetlerim dışında kanamalarım oluyor, çok fazla değil ama beni rahatsız ediyor. Sorunlu bir evlilik yaşıyorum. Doktora da bir türlü gidemedim. Moral bozukluğuna bağladım hep. Ama yazılarınızı okuyunca da korktum. Bana bilgi verir misiniz?
Anormal vajinal kanama 21 günden kısa veya 35 günden uzun süren kanamalara verilen genel addır. Anormal vajinal kanamanın pek çok sebebi olabilir. İlk adet kanaması sonraki ilk 2 yıl içinde düzensiz kanamalar görülebilir. Genç kızlarda düzensiz kanamaların en sık görülen nedeni yumurtlama bozukluklarıdır.

KANAMA NEDENLERİ
Kanamanın çok fazla olduğu, uzun sürdüğü veya iki kanama arasında lekelenme ve kanama görüldüğü durumlar daha çok hormonal değişikler, yumurta kistleri, rahim veya rahim ağzındaki polipler, miyomlar, endometrial hiperplazi ve rahim kanseri kaynaklı olabilir. Tiroid bezinde görülen bozukluklar, prolaktin hormonunun (süt üretiminde rol oynayan hormon) yüksek olması, böbrek hastalıkları, ani ve aşırı kilo kaybı, stres ve kan hastalıkları da anormal kanamalara neden olabilir. Uyku ilacı, sakinleştirici ve antidepresanlar (depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar) adet düzenini etkileyerek sık ve düzensiz kanamalara neden olabilir. Rahim içi araç adet kanama süresini ve miktarını artırır. Bazı kadınlarda adet arasında ara kanamalara da neden olur. Her anormal kanama mutlaka araştırılmalıdır. Bu nedenle sizin mutlaka bir jinekoloğa başvurmanız gerekir.

Hayırlı günler, ben 19 yaşındayım. Evlenmek istiyorum ama korkuyorum. Çünkü penisim dokuz santim. Arkadaşlarım, "Ufaktır, yapamazsın" diyor. Yardımınız için şimdiden teşekkür...
Hemen her erkeğin cinsel organının boy ile ilgili zaman zaman bazı şüpheleri olmuştur. Sertleştiğinde 10-18 cm arası penis, normal kabul edilir. Ancak penisin boyundan çok, sertliğini uzun süre sürdüren penis cinsel ilişkinin kalitesini belirler. Her ikisinin bir arada olması istenen bir şeydir tabii ki ama daha değerli olan yeterli süre sert kalabilen penistir.

AĞRI OLUR MU?
Ben 18 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık. Yaklaşık yarım saat sonra kan geldi. Kızlık zarımın patlamış olmasından korkuyorum. Sizce acı hissetmeden kızlık zarı bozulur mu?
Kızlık zarı genelde ilk ilişki ya da yabancı bir cisim girişi ile yırtılır ve az kanama olur. Bu yırtıklar birkaç gün içinde iyileşir ve bir daha kanama olmaz. Kızlık zarı aşırı esnek olanlarda veya zar üzerinde az sayıda damar bulunduğunda ilk cinsel ilişkide kanama gerçekleşmeyebilir.

Zar yırtılırken çoğunlukla ağrı olmaz.
Çok nadir kadında ilk ilişki sırasında ciddi miktarda ağrı olabilir. Zarın yırtılması sırasında ağrının olup olmaması çoğunlukla erkeğin davranışıyla ilgilidir.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tehlikeli yakınlaşmaBitmeyen portakal
Oh ne rahat!Pırlantadan daha değerli
Erkeklerin kabusu prostatHer baş ağrısı migren değildir!
Ünlüler nişanlandı!Evlilik çocuk için asla bitmez
Gebeliğin etkisi hissedilirNice nice dört yıllara inşallah
Boşanma kararı aldılarBileğine dövme yaptırdı
Bir elmanın iki yarısı...Kısmetinde çalışmak var
Hamile eşi için çok kaygılanıyorLolita manken Türkiye aşığı
Sahnesi iptal oldu'Dağ başına adamlara iniş...
Özgür ayaklar içinMücevherde aşk falı...
Tılsımlı mutlulukYeşil çay damarları açıyor
Doğum seksi azaltıyorAşk stresin düşmanı
70 milyon dolarlık transferGünün mönüsü
Elveda Rumeli-33Acil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Affa Affa sıcak bakmıyorum!
Milli Eğitim Bakanı Çelik, af isteyen 1.5 milyon öğrenci rakamını...
Tavuğun yarısı jöle
Rüşvetçi müdür açığa alındı
Nafakaya Facebook makası
Zeliha'nın zaferi
Yollar kan gölüne döndü
Yarım saatte engelli!
SPOR
Türkiye Türkiye ağlıyor
"143 günlük" dönemde, 110 trilyon liralık kaynak yaratan Doğan futbol...
Fener'de Deivid şoku
Baptista çılgınlığı
Güiza'da geri sayım
Cimbom Lucas için Londra'da
İyi ki G.Saray'dayım
Yeni kaptana yeni sözleşme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 31°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 37°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 34.248,620 D:% 0,97
DOLAR S: 1,233 D:% -0,72
EURO S: 1,934 D:% -0,92
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi