Günün mönüsü
Elbistan Tava MALZEMELER 250 gram kuşbaşı kuzu eti, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı, 1 adet domates, 1 diş sarımsak, tuz, 1 adet patlıcan, sıvı yağ, 1 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet sivribiber 250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin. 1 adet arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin. Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. 1 adet patlıcanı dilimleyin. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Biberleri de aynı tavada çevirin. Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.
Aşk Düğümü MALZEMELER 2.5 su bardağı un, 4 Adet yumurta, 1 çay kaşığı sirke, pudra şekeri Kızartmak için: Ayçiçekyağı 2 su bardağı unu, 4 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı sirkeyi karıştırın. Hazırladığınız hamuru 1 saat bekletin. Hamura kalan yarım su bardağı unu yedirin. Hamuru 4'e bölün. Merdaneyle açın. Açtığınız hamuru da 12 cm uzunluğunda parçalara ayırın. Hamuru iki ucundan ortada birleştirip düğüm atın. Ayçiçek yağını kızdırın. Hamurları atıp, kızartın. Üzerine pudra şekerini ekleyip, servis yapın.
Bulgurlu Pazı Sarma MALZEMELER 2 demet pazı, 500 gr. orta yağlı kıyma, 2 yemek kaşığı salça, yarım demet maydanoz, 2 kahve fincanı pilavlık bulgur, 2 soğan, 3 yemek kaşığı margarin, yeteri kadar tuz, karabiber Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun. Pazıların kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
|