Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Elbistan Tava
MALZEMELER

250 gram kuşbaşı kuzu eti, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı, 1 adet domates, 1 diş sarımsak, tuz, 1 adet patlıcan, sıvı yağ, 1 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet sivribiber
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin. 1 adet arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin. Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. 1 adet patlıcanı dilimleyin. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Biberleri de aynı tavada çevirin. Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.

Aşk Düğümü
MALZEMELER
2.5 su bardağı un, 4 Adet yumurta, 1 çay kaşığı sirke, pudra şekeri Kızartmak için: Ayçiçekyağı
2 su bardağı unu, 4 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı sirkeyi karıştırın. Hazırladığınız hamuru 1 saat bekletin. Hamura kalan yarım su bardağı unu yedirin. Hamuru 4'e bölün. Merdaneyle açın. Açtığınız hamuru da 12 cm uzunluğunda parçalara ayırın. Hamuru iki ucundan ortada birleştirip düğüm atın. Ayçiçek yağını kızdırın. Hamurları atıp, kızartın. Üzerine pudra şekerini ekleyip, servis yapın.

Bulgurlu Pazı Sarma
MALZEMELER
2 demet pazı, 500 gr. orta yağlı kıyma, 2 yemek kaşığı salça, yarım demet maydanoz, 2 kahve fincanı pilavlık bulgur, 2 soğan, 3 yemek kaşığı margarin, yeteri kadar tuz, karabiber
Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun. Pazıların kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tehlikeli yakınlaşmaBitmeyen portakal
Oh ne rahat!Pırlantadan daha değerli
Erkeklerin kabusu prostatHer baş ağrısı migren değildir!
Ünlüler nişanlandı!Anormal kanamalar mutlaka...
Evlilik çocuk için asla bitmezGebeliğin etkisi hissedilir
Nice nice dört yıllara inşallahBoşanma kararı aldılar
Bileğine dövme yaptırdıBir elmanın iki yarısı...
Kısmetinde çalışmak varHamile eşi için çok kaygılanıyor
Lolita manken Türkiye aşığıSahnesi iptal oldu
'Dağ başına adamlara iniş...Özgür ayaklar için
Mücevherde aşk falı...Tılsımlı mutluluk
Yeşil çay damarları açıyorDoğum seksi azaltıyor
Aşk stresin düşmanı70 milyon dolarlık transfer
Elveda Rumeli-33Acil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Affa Affa sıcak bakmıyorum!
Milli Eğitim Bakanı Çelik, af isteyen 1.5 milyon öğrenci rakamını...
Tavuğun yarısı jöle
Rüşvetçi müdür açığa alındı
Nafakaya Facebook makası
Zeliha'nın zaferi
Yollar kan gölüne döndü
Yarım saatte engelli!
SPOR
Türkiye Türkiye ağlıyor
"143 günlük" dönemde, 110 trilyon liralık kaynak yaratan Doğan futbol...
Fener'de Deivid şoku
Baptista çılgınlığı
Güiza'da geri sayım
Cimbom Lucas için Londra'da
İyi ki G.Saray'dayım
Yeni kaptana yeni sözleşme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 31°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 37°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 34.248,620 D:% 0,97
DOLAR S: 1,233 D:% -0,72
EURO S: 1,934 D:% -0,92
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi