Günün mönüsü
Çikolatalı Kek Eritilmiş margarin ve toz şekeri iyice çırpın. 4 yumurta sarısını da ilave edin. Yumurtaların akını köpük olana kadar çırpın, diğer karışıma ilave edin. Unu, kekunu, 2 kaşık kakaoyu ve kabartma tozunu karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ilave ederek kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırın. Rendelenmiş çikolata, tarçın, karanfil, badem ve çam fıstığını ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyarak 170 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Üzerine dökmek üzere, 2 kaşık kakao, nişasta,1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı sütü bir ağırlaşana kadar kaynatın. Kek biraz soğuduktan sonra sosu ılık ılık üzerine dökün. MALZEMELER 4 yumurta, 200 gr. margarin, 1 bardak süt, 1.5 bardak şeker, 200 gr. bitter çikolata, 1/2 bardak un, 1/2 bardak kek un, 2 kaşık buğday nişastası, 4 kaşık kakao, 4 kaşık iri çekilmiş badem, 1 kaşık iri çekilmiş çamfıstığı, 2 çay kaşığı tarçın, 3 parça karanfil, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hindi Köfte Hindi göğsü haşlayın. Soğanı soyup hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın. Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın. Tavada pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin. Havuçları uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları tavada ters yüz ederek pişirin. Biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın. MALZEMELER 200 gram hindi göğüs, 1 küçük soğan, tuz, karabiber, köfte baharatı, 2 adet dolmalık yeşil biber, 2 adet orta boy havuç
Etli Taze Bakla Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun. Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Baklayı temizleyin. İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin. Tencerenin ortasına eti koyun. Etrafına baklaları dizin. Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun. 3 su bardağı sıcak su tuz ve şeker ilave edin. Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER 1 kg. taze bakla, 300 gr. kuzu eti,1 adet kuru soğan, 2 çorba kaşığı yağ,1/2 limonun suyu, 1 çorba kaşığı un, 1 demet taze soğan, 1 demet dereotu, 3 su bardağı su,2 adet kesme şeker, tuz
|