Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Çikolatalı Kek
Eritilmiş margarin ve toz şekeri iyice çırpın. 4 yumurta sarısını da ilave edin. Yumurtaların akını köpük olana kadar çırpın, diğer karışıma ilave edin. Unu, kekunu, 2 kaşık kakaoyu ve kabartma tozunu karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ilave ederek kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırın. Rendelenmiş çikolata, tarçın, karanfil, badem ve çam fıstığını ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyarak 170 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Üzerine dökmek üzere, 2 kaşık kakao, nişasta,1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı sütü bir ağırlaşana kadar kaynatın. Kek biraz soğuduktan sonra sosu ılık ılık üzerine dökün.
MALZEMELER
4 yumurta, 200 gr. margarin, 1 bardak süt, 1.5 bardak şeker, 200 gr. bitter çikolata, 1/2 bardak un, 1/2 bardak kek un, 2 kaşık buğday nişastası, 4 kaşık kakao, 4 kaşık iri çekilmiş badem, 1 kaşık iri çekilmiş çamfıstığı, 2 çay kaşığı tarçın, 3 parça karanfil, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hindi Köfte
Hindi göğsü haşlayın. Soğanı soyup hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın. Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın. Tavada pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin. Havuçları uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları tavada ters yüz ederek pişirin. Biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın.
MALZEMELER
200 gram hindi göğüs, 1 küçük soğan, tuz, karabiber, köfte baharatı, 2 adet dolmalık yeşil biber, 2 adet orta boy havuç

Etli Taze Bakla
Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun. Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Baklayı temizleyin. İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin. Tencerenin ortasına eti koyun. Etrafına baklaları dizin. Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun. 3 su bardağı sıcak su tuz ve şeker ilave edin. Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. taze bakla, 300 gr. kuzu eti,1 adet kuru soğan, 2 çorba kaşığı yağ,1/2 limonun suyu, 1 çorba kaşığı un, 1 demet taze soğan, 1 demet dereotu, 3 su bardağı su,2 adet kesme şeker, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Pasaportuma zorla el koydu14 günlük garanti planınız
Gebelikte cinselliğin...Gıda zehirlenmeleri en...
Batman gay Süperman kelmiş!Kortların yeni kraliçesi
Tüp bebek öncesi her yolu...Evlilik sevgi ve aşk kurumudur
Bazı yan etkiler olabilir...Terim'i davet etti
Pir Sultan Abdal aşkınaÇikolatayla güzellik
Sosyete Çeşme defilesini...YelpazeR&B ileaçılıyor
Düzgün fiziğini sergilediTakım elbisesine iddia
Sürpriz isimle düetKapı, baca kırdırdı
Askerlik için saçını kestirdi...Plaj modasını takip edin
Güneşle dost olunSportmen erkeklere
Tatil zamanı geldiCıvıl cıvıl bir yaza merhaba
Sıcak havada spor tehlikeliŞarap kanser düşmanı
Yumurta alerji yapıyorKayıp röportajları...
Binlerce kişilik ayak masajıAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Mapusanede Mapusanede şenlik var!
Takvim'in 'Güneşe Hasret Çocuklar Kampanyası' devam ediyor...
'Kaymakamla başkan işbirliği...
Kız evladın baba infazı
Organ mafyası eve girdi
Karakolda ayağı kaydı
Vurup pusuya yattı
Korunma yolları
SPOR
Kewell Kewell Cimbom'da
G.Saray transfer döneminin ilk bombasını patlattı. Sarı-Kırmızılılar,...
Güiza'ya bebek şoku!
Ceza verilirse itirazım olmaz
Direkten döndük
Uğur'da mutlu son
G.Saray Diane'yi istedi
Hoşgeldin dede
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 31°C 16°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 23°C 
ANTALYA Az Bulutlu 36°C 23°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 34.360,950 D:% 2,37
DOLAR S: 1,244 D:% 0,57
EURO S: 1,962 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi