Günün mönüsü
Böğürtlenli Pasta Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyla karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını püre haline getirin. Püreyi labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın. Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. MALZEMELER 3 yaprak jelatin, yarım limon suyu, 600 gr. böğürtlen, 100 gr. labne peynir, 5 çorba kaşığı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı böğürtlen likörü, 2 çorba kaşığı böğürtlen şurubu, ikiye bölünmüş hazır pandispanya
Bonfile Soslu Lingunie Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin. Haşlanmış lingunie makarna ile karıştırın. Çukur tabağa koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun. MALZEMELER 80 gr. bonfile, 3 adet kestane mantarı, 1 çay bardagı demiglas sos 1/4 soğan, 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı krema 110 gr. lingunie makarna 1 yemek kaşığı zeyitinyağı 1/6 bağ taze nane 6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin 4 adet çeri domates
Barbekü Soslu Tavuk Tavuk butlarını yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde tepsiye koyun. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika kavurun üzerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun. Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın. MALZEMELER 4 adet tavuk budu, tuz, karabiber, 300 ml. barbekü sosu veya ketçap, 500 gr. kereviz sapı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, şeker 1 tatlı kaşığı sirke
|