Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 03 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Böğürtlenli Pasta
Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyla karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını püre haline getirin. Püreyi labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın. Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
MALZEMELER
3 yaprak jelatin, yarım limon suyu, 600 gr. böğürtlen, 100 gr. labne peynir, 5 çorba kaşığı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı böğürtlen likörü, 2 çorba kaşığı böğürtlen şurubu, ikiye bölünmüş hazır pandispanya

Bonfile Soslu Lingunie
Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin. Haşlanmış lingunie makarna ile karıştırın. Çukur tabağa koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun.
MALZEMELER
80 gr. bonfile, 3 adet kestane mantarı, 1 çay bardagı demiglas sos 1/4 soğan, 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı krema 110 gr. lingunie makarna 1 yemek kaşığı zeyitinyağı 1/6 bağ taze nane 6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin 4 adet çeri domates

Barbekü Soslu Tavuk
Tavuk butlarını yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde tepsiye koyun. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika kavurun üzerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun. Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
4 adet tavuk budu, tuz, karabiber, 300 ml. barbekü sosu veya ketçap, 500 gr. kereviz sapı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, şeker 1 tatlı kaşığı sirke




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Felekten bir geceAyva göbeğine son!
En iyi dostlarınızı bilinGebelikte diyet uygun değildir!
Su altında 2 dakika kalan...Pişti olmaktan sıkılmadı!
Erkeklerde meme büyümesi önemliSevgi aşktan daha kapsayıcıdır
Bazı durumlar sakıncalıAçık hava 5 gece Sezen'in
Erşen Kuneri geliyorGeorge Michael'la düet
Erkek beynini anlattı!İtalya'ya yerleşme planı var
TBMM'ye girmeye yemin etmişDrama onun bir parçası
Tepkilere öfkeSütçü Ramiz tatilde
Bahçenize yaz geldiKiraz ağrıyı kesiyor
Diyabet körlük nedeniTaze peynir yemeyin
En seksi yardım meleğiFirar ettiler
Bu üçleme 34.5 milyon dolarElveda Rumeli-29
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
81'inde 81'inde evlat katili oldu
Televizyon alan oğluna kefil oldu. Taksit ödenmediği için aranan...
Polyanna Mehmet
Tecavüz zaman aşımına uğradı
İşte kene haritası
Katil böcek kızlara yapıştı
'Oğlumu öldüren buydu'
Fuhuş suçundan 30 kez yakalandı
SPOR
Güiza'yı Güiza'yı dede bitiriyor
Tecrübeli teknik adam, İspanyol golcüyü Fenerbahçe'ye transfer olması...
Kimse inkar etmesin tek büyük...
Aslan'da yeni aday Fabian...
Chelsea Carlos'u istedi
Gökhan: Dönüşüm muhteşem olacak
Şampiyonluğa açız
Beşiktaş'a tepki
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 29°C 21°C 
ANKARA Çok Bulutlu 30°C 16°C 
İZMİR Açık 34°C 24°C 
ANTALYA Açık 36°C 23°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 33°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 33.566,400 D:% 1,08
DOLAR S: 1,237 D:% 0,00
EURO S: 1,960 D:% 0,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi