Günün Mönüsü
Etli Soğan Dolması Bir tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Soğanları haşlayın. İçlerini kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşaltın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanların birinden çıkan için yarısını kıyın. Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, tuz, karabiber, 1/4 bardak su ve yağı karıştırın. Soğanları doldurup ve tencereye yerleştirin. Haşlama suyunu dolmaların üzerinde yagezdirin. Pirinci yaklaşık 50 dakika pişirin. Yumurtayı limon suyu ile iyice çırpın. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımını tencereye eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştırın. Kaynayınca ocağı kapatın. Dereotu ile süsleyin. MALZEMELER 6 soğan, 2.5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/3 bardak pirinç, 1 demet maydanoz, yarım demet dereotu, 250 gr. kıyma, karabiber, 1 yemek kaşığı margarin, 1 yumurta, 3 kaşık limon suyu,
Alman Kurabiyesi Yağı, unu ve mayayı bir el mikseri ile karıştırın. Yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dakika bekletin. Hamuru yarım santim alınlığında açın. 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler luşturun. Halkaları yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. MALZEMELER 375 gr. tereyağı, 5 bardak un, 1 tatlı kaşığı maya, 1 yemek kaşığı krem şanti, 2 yumurtanın sarısı, 100 gr. iri taneli toz şeker
Ayvalı Pilav Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Ayva ve soğanları küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını kavurun. Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kısık ateşte pişirin. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Üzerine kağıt örtüp demlenmeye bırakın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç, 1 ayva, 2 soğan, 300 gr. kestane, 150 gr. ceviz, 3 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı tozşeker, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 limon suyu, 3 bardak sıcak su, maydanoz,tuz, karabiber
|