Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Temmuz 2008  

Günün Mönüsü



Etli Soğan Dolması
Bir tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Soğanları haşlayın. İçlerini kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşaltın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanların birinden çıkan için yarısını kıyın. Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, tuz, karabiber, 1/4 bardak su ve yağı karıştırın. Soğanları doldurup ve tencereye yerleştirin. Haşlama suyunu dolmaların üzerinde yagezdirin. Pirinci yaklaşık 50 dakika pişirin. Yumurtayı limon suyu ile iyice çırpın. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımını tencereye eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştırın. Kaynayınca ocağı kapatın. Dereotu ile süsleyin.
MALZEMELER
6 soğan, 2.5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/3 bardak pirinç, 1 demet maydanoz, yarım demet dereotu, 250 gr. kıyma, karabiber, 1 yemek kaşığı margarin, 1 yumurta, 3 kaşık limon suyu,

Alman Kurabiyesi
Yağı, unu ve mayayı bir el mikseri ile karıştırın. Yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dakika bekletin. Hamuru yarım santim alınlığında açın. 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler luşturun. Halkaları yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
375 gr. tereyağı, 5 bardak un, 1 tatlı kaşığı maya, 1 yemek kaşığı krem şanti, 2 yumurtanın sarısı, 100 gr. iri taneli toz şeker

Ayvalı Pilav
Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Ayva ve soğanları küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını kavurun. Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kısık ateşte pişirin. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Üzerine kağıt örtüp demlenmeye bırakın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç, 1 ayva, 2 soğan, 300 gr. kestane, 150 gr. ceviz, 3 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı tozşeker, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 limon suyu, 3 bardak sıcak su, maydanoz,tuz, karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bunu hep yapıyorGebelikte düşük...
Allah yürü 'ya kulum' dediKorkularınızı yenin!
Pardon! Sesim kısıkİyi bir uyku kaliteli seks
Her zaman feminenSıcak sarışınları vuruyor
Brokoli sağlık deposuNem kulağı etkiliyor
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıYüzyılın Yıldız'ı
Vazgeçilmez ürünlerBöyle indirim kaçmaz!
Yaza iddialı gireceksinizYaratıcı ve farklı tasarım
Elveda Rumeli-28Her şey aile içinde başlıyor
Ucuz ve Etkin Korunma
GÜNCEL
Müdüre Müdüre naklen rüşvet!
Bir ilköğretim okulunun kantincisi, kendisinden sürekli rüşvet...
Hastalık riski çok!
'Bunlar iktidar sarhoşu'
Kanser teşhisi cinneti
Ayasofya cami olmayacak
Çizgi karakterlerin gizli...
Süper heyecan!
SPOR
Itandje Itandje çetin çeviz!
Sarı-Kırmızılılar, İstanbul'da bulunan Liverpool'lu file bekçisiyle...
Hayır diyemezdim
Arda 25 milyon €
Aurelio gidemez
Halil için son harekat
96 ruhu gelecek
Terim 2012'ye kadar devam!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 31°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 33°C 16°C 
İZMİR Az Bulutlu 35°C 25°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 32°C 24°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 33.438,640 D:% 0,69
DOLAR S: 1,237 D:% 0,00
EURO S: 1,952 D:% 0,21
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi