Günün mönüsü
Biftek Rulosu 1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin. 1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın. MALZEMELER 1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, tuz 250 gr. kıyma, 6 adet biftek, 1 çay kaşığı bezelye, 1 çorba kaşığı salça, 1 bardak su, 1 çorba kaşığı margarin
Cevizli Peynir Kaşar peynirini küçük küpler halinde kesin. Önce çırpılmış yumurtaya ardından fındık, ceviz, badem karışımına bulayın. Tereyağını teflon tavada eritin. Karışıma bulanmış peynirleri ilave edin. Sık sık çevirerek her tarafını kızartıp servis tabağına alın. Kiraz jölesi veya reçel ile servis yapın. MALZEMELER 350 gr. eski kaşar peyniri, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı tereyağı, 50 gr ince çekilmiş ceviziçi, fındık, badem karışımı
Ispanak Soslu Makarna Makarnayı haşlayın. Tereyağını eritip içerisine un edin. Pembeleşince içine sütü ilave edin. İspanak yapraklarını ince kıydıktan sonra sütlü sosa ekleyin. Devamlı karıştırarak pişirin. İçerisine tuz ve muskat rendesi ilave edin. Makarnayı tabağa alıp üzerine ıspanak sosunu dökün. Kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpin. Servis tabağına aldıktan sonra da sıcak olarak servise sunun. MALZEMELER 1 paket burgu makarna, yarım kilo ıspanak yaprağı, 3 kaşık tereyağı, 3 kaşık un, 1,5 bardak süt, 100 gr. kaşar peyniri, 1 çay kaşığı muskat rendesi, yeteri kadar tuz
|