Günün mönüsü
Çevirme Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dakika tuzlu suda bekletip, suyunu süzün. Patlıcanları kızartın. Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. İncecik kıyılmış soğanla kavurun. Diğer tarafta fıstıkları kavurun. Pirinci, tuzu ve yenibaharı ilave ederek iç pilavı hazırlayın. Tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin. Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yerleştirin. Bunun üzerine tavuklu harcı sonra da pilavı yayın. Kısık ateşte 10 dakika pişirip, dinlendirin. Servis yapmadan önce tabağa ters çevirerek alın. Üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süsleyin. MALZEMELER 5 adet patlıcan, 1/2 kg tavuk eti, 2 su bardağı pirinç, 125 gr. tereyağı, 1 adet soğan, 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık, yenibahar, tuz
Ayvalı Kek Yumurtaları ve şekeri çırpın. Ceviz ve margarini katın. Ayva rendesi ve Iimon suyunu karıştırın. Un, kabartma tozunu, tarçını katın. Kek kalıbına dökın. 170 derecede fırında 50 dakika pişirin. Kalıptan çıkarın. Üzerine çikolatalı sos döküp servise sunun. Sos: Margarini eritip soğutun. Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın. Kekin üzerine gezdirin. MALZEMELER 4 yumurta, 2 bardak toz şeker, 1 bardak dövülmüş ceviz, 2 bardak ayva rendesi, yarım limon suyu, 1 kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 125 gr. margarin, 2,5 bardak un Sos için: 100 gr. margarin, 4 kaşık kakao, 1 yumurta, 5 kaşık pudra şekeri
Arpa Şehriyeli Yahni Margarini eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, kavurun. 2 çorba kaşığı eti ekleyin. İnce doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin. Domatesleri doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın. MALZEMELER 2 kaşık margarin, 2 bardak arpa şehriye, 2 kaşık kuşbaşı et, 2 adet biber, 10 adet arpacık soğan, 2 adet domates, 2 bardak su, 1 adet defne yaprağı, kimyon, karabiber, tuz
|