Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 30 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Çevirme
Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dakika tuzlu suda bekletip, suyunu süzün. Patlıcanları kızartın. Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. İncecik kıyılmış soğanla kavurun. Diğer tarafta fıstıkları kavurun. Pirinci, tuzu ve yenibaharı ilave ederek iç pilavı hazırlayın. Tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin. Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yerleştirin. Bunun üzerine tavuklu harcı sonra da pilavı yayın. Kısık ateşte 10 dakika pişirip, dinlendirin. Servis yapmadan önce tabağa ters çevirerek alın. Üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süsleyin.
MALZEMELER
5 adet patlıcan, 1/2 kg tavuk eti, 2 su bardağı pirinç, 125 gr. tereyağı, 1 adet soğan, 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık, yenibahar, tuz

Ayvalı Kek
Yumurtaları ve şekeri çırpın. Ceviz ve margarini katın. Ayva rendesi ve Iimon suyunu karıştırın. Un, kabartma tozunu, tarçını katın. Kek kalıbına dökın. 170 derecede fırında 50 dakika pişirin. Kalıptan çıkarın. Üzerine çikolatalı sos döküp servise sunun. Sos: Margarini eritip soğutun. Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın. Kekin üzerine gezdirin.
MALZEMELER
4 yumurta, 2 bardak toz şeker, 1 bardak dövülmüş ceviz, 2 bardak ayva rendesi, yarım limon suyu, 1 kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 125 gr. margarin, 2,5 bardak un Sos için: 100 gr. margarin, 4 kaşık kakao, 1 yumurta, 5 kaşık pudra şekeri

Arpa Şehriyeli Yahni
Margarini eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, kavurun. 2 çorba kaşığı eti ekleyin. İnce doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin. Domatesleri doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
2 kaşık margarin, 2 bardak arpa şehriye, 2 kaşık kuşbaşı et, 2 adet biber, 10 adet arpacık soğan, 2 adet domates, 2 bardak su, 1 adet defne yaprağı, kimyon, karabiber, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Hande'ye Çeşme'de soğuk duşLahana zengini
Krem deyip geçmeBir asırlık ömür mucize değil
Hamilelikte testleri...Kellikte genetik...
Görevimiz İstanbul'Küçük yaralar' deyip...
Ailede rol paylaşımıKansere kadar giden yol
Mükemmel eşe teşekkür etti...Aile saadeti yaşıyorlar
İzdivaç etmeyecekmişBir ayağı İtalya'da
Mısır'da jüri olmaya hazırİhanetin acısını çıkarıyor
Cici anne kıyağı...Adadan çıkmıyor...
Yaza özel 'çizgili' çantalarÇocuklarda idrar kaçırma
Bağırsaklara kuşburnuSoğuk suyu yavaş için
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Bunu Bunu dilememişti
Ölüm onu Tuzla tersanelerinde buldu, acıdan tam 24 gün sonra kızı...
Meclis'ten 'geçit' yok
Serin müjde
Bir adım umut
Laf atma cinayeti
'Emret bakanım'
Kaza değil cinayet
SPOR
Carew'den Carew'den yeşil ışık
Sarı-Lacivertli yöneticilerden Murat Özaydınlı ve Neşet Yalçın'ın...
Aurelio korkusu!
...Ve Itandje İstanbul'da
İlk önce Beşiktaş
En büyük İspanya
Aklın yolu Terim
Avrupa'nın en iyi jokeri Semih
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 31°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 32°C 17°C 
İZMİR Az Bulutlu 35°C 23°C 
ANTALYA Az Bulutlu 37°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 35.829,400 D:% -2,05
DOLAR S: 1,223 D:% 0,49
EURO S: 1,924 D:% 0,58
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi