Sebze ve meyve hayat kurtarıcı
Vücuda zarar veren "serbest radikaller" adlı maddeleri engellemenin yolu, meyve ve sebzelerden geçiyor. Uzmanlar, sebze ve meyvelerin barındırdığı antioksidanın vücudu yenilemek için gerekli olduğunu belirtiyor. Antioksidan kaynağı olan sebze ve meyvelerin daha fazla tüketilmesi gerektiğini belirten araştırmacılara göre, koyu renkli ve daha canlı olanlarının tercih edilmesi gerekiyor. Yeterli düzeyde antioksidan alınmadığında ise kanser ve kalp hastalıklarının görülme riski artıyor, yüksek tansiyon ve damar tıkanıklıklığı oluşuyor. Sebzelerden ise brokoli, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, havuç, semiz otu, kereviz, soğan ve sarımsağın güçlü birer antioksidan kaynağı olarak biliniyor.
|