Dondurmalı Krep Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın. Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin. Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın.
MALZEMELER 2 su bardağı süt 5 kahve fincanı un 6 yumurta 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 kesme şeker 8 top dondurma tuz KARAMEL SOS MALZEMESİ 1.5 su bardağı tozşeker 1 limonun suyu 1/2 kg krema 100 gr çikolata
Patates Kroket 3 patatesi haşladıktan sonra, rendeleyin. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 kaşık ezilmiş beyaz peyniri, kesilmiş salamları ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Yuvarlayarak, şekil verin. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER 3 patates, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı nişasta, 2 kaşık ezilmiş beyaz peynir 3-4 dilim salam, 1/2 bardak un, 1 yumurta sarısı, 1/2 bardak galeta unu, tuz, karabiber, sıvıyağ
Bohça Böreği lspanak yapraklarını ince kıyın. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın. Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yufkanın birini tezgaha yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Üç katı üst üste harçla sıvayın. Kareler halinde kesin. Ispanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Tepsiye dizin. Üzerine biraz yumurtalı karışımdan sürerek susam serpin. 180 derecede pişirin.
MALZEMELER 3 yufka, 3 yumurta, 1 bardak sıvı yağ, 1/2 kg ıspanak yaprakları, 100 gr beyaz peynir yeteri kadar tuz 2 kaşık susam, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber