Ballı Tahinli Sarma Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın. Ikinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın. Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın. MALZEMELER 3 yufka 1.5 bardat tahin 1 bardak bal 1 bardak dövülmüş fındık 1 tatlı kaşığı mahlep 1 yumurta sarısı 1/2 bardak pudra şekeri
Dil peynirli Mantarlı Piliç Sarma Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın. Bir ızgarada pişirdikten sonra arzu ettiğiniz garnitürle (pilav, sebze sote, patates tava gibi) servis yapabilirsiniz. MALZEMELER 1 adet piliç göğüs 100 gr rendelenmiş dil peyniri 50 gr doğranmış mantar Yeterince tuz ve biber
Ispanaklı Kereviz Dolması Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın. Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın. Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun. Ispanakları da ilave edin. Pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Ispanakları kendi suyu ile pişirin. Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Servis tabağına koyun. Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz. MALZEMELER 2 adet kereviz Yarım limonun suyu Yarım kg ıspanak 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı pirinç Karabiber, kırmızıbiber Dilerseniz tuz