Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 26 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Pirinçli Güveç
Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip pempeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Kırmızı biberi ilave edip kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın. Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
1 bardak Amerikan pirinci, 3 kaşık soya yağı, 350 gr. salam, 200 gr. sosis, 1 soğan, 1 diş sarımsak, 1 salçalık kırmızı biber, 200 gr. domates, 2 bardak tavuk suyu, 12 siyah zeytin, 1 çay kaşığı, tuz 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,

* * *
Elmalı Cevizli Tartolet
Unun ortasına yumurta sarısı, pudra şekeri, su, Iimon kabuğu rendesi, margarin ve kabartma tozunu koyarak yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Tartölet kalıplarına yerleştirip kenarlarını kesin. Yumurta, yumurta beyazı ve şekeri iyice çırpın. Tarçın, ceviz ve mısır nişastasını katıp karıştırın. Elmayı harca katın. Ortalarına bu harçtan ikişer yemek kaşığı doldurun. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Malzemeler
3'er kaşık margarin, pudra şekeri, su, 2 bardak un, yarım limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta sarısı Üzeri için: 1 çay bardağı ceviz içi, 2 yumurta, 1 yumurta beyazı, 1 kaşık mısır nişastası, 5 kaşık toz şeker, 1 elma, 1 çay kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı marmelat

* * *
Çıldır Köfte
Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri pişirin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın. Et suyu ve domates sosu ilave edin. Servis tabağına alın. Izgara köfteleri üzerine dizin. Köftenin üzerine patates püresi yayın. Yanında ılık yoğurt sosuyla servis yapın. Domates sosu için 1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsağı margarinde sote edin. Domatesi ilave edin. Salçayı ekleyip ezin. Defne yaprağı ve tuz ekleyerek pişirin. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.

Malzemeler
400 gram kekik ve baharatla hazırlanmış köfte, 18 adet 30 gramlık pide, 200 gram patates püresi, 1 su bardağı et suyu, 50 gram tereyağı, domates sosu, yoğurt sosu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu da program aşkıAvrupa kazan onlar kepçe
Ünlülerin kene reklamıSağlıklı bronzluk önerileri
Erkeğin 'erken' derdiAlışkanlıklar değişiyor
Tehlikenin şifresi hayati testteİlaç seçimini doktor yapmalı
Hem eğlen hem öğrenAzeri Müziği'nin yeni sesi
Çilek tadında serinlik...Yeşil çay tümöre yapışıyor
Elma bağırsakları koruyorBaş ağrısını önemseyin
Kanserler arası bağlantı'Gen'e çevresel etki
Aşk mesajlarıElveda Rumeli-24
Acil servisÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Sarı Sarı sıcak alarm
Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi.
Hayatın acı oyunu
Düğün hediyesi
Polisli Rus fuhuş çetesi
Cüzdan düşmanı alışveriş
'Çalıp' eğlenmişler
Ayrılmayan sevgilisini...
SPOR
Gönüllerin Gönüllerin şampiyonu
Rakipten önce ilk kez Uğur Boral'la golü bulduk. Schweinsteiger ve...
Hakkınızı helal edin
Gurur duydum
Tam bir rezalet!
Dede resmen Fener'de
Yine Lincoln krizi
Kim doğru söylüyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 33°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 34°C 18°C 
İZMİR Açık 40°C 26°C 
ANTALYA Açık 39°C 27°C 
ADANA Açık 36°C 21°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.572,640 D:% 0,80
DOLAR S: 1,218 D:% -1,02
EURO S: 1,898 D:% -1,07
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi