Günün mönüsü
Pirinçli Güveç Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip pempeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Kırmızı biberi ilave edip kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın. Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 1 bardak Amerikan pirinci, 3 kaşık soya yağı, 350 gr. salam, 200 gr. sosis, 1 soğan, 1 diş sarımsak, 1 salçalık kırmızı biber, 200 gr. domates, 2 bardak tavuk suyu, 12 siyah zeytin, 1 çay kaşığı, tuz 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
* * * Elmalı Cevizli Tartolet Unun ortasına yumurta sarısı, pudra şekeri, su, Iimon kabuğu rendesi, margarin ve kabartma tozunu koyarak yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Tartölet kalıplarına yerleştirip kenarlarını kesin. Yumurta, yumurta beyazı ve şekeri iyice çırpın. Tarçın, ceviz ve mısır nişastasını katıp karıştırın. Elmayı harca katın. Ortalarına bu harçtan ikişer yemek kaşığı doldurun. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler 3'er kaşık margarin, pudra şekeri, su, 2 bardak un, yarım limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta sarısı Üzeri için: 1 çay bardağı ceviz içi, 2 yumurta, 1 yumurta beyazı, 1 kaşık mısır nişastası, 5 kaşık toz şeker, 1 elma, 1 çay kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı marmelat
* * * Çıldır Köfte Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri pişirin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın. Et suyu ve domates sosu ilave edin. Servis tabağına alın. Izgara köfteleri üzerine dizin. Köftenin üzerine patates püresi yayın. Yanında ılık yoğurt sosuyla servis yapın. Domates sosu için 1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsağı margarinde sote edin. Domatesi ilave edin. Salçayı ekleyip ezin. Defne yaprağı ve tuz ekleyerek pişirin. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.
Malzemeler 400 gram kekik ve baharatla hazırlanmış köfte, 18 adet 30 gramlık pide, 200 gram patates püresi, 1 su bardağı et suyu, 50 gram tereyağı, domates sosu, yoğurt sosu
|