Günün mönüsü
Aşkın Doruğu Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. Su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu kısık ateşte 2 saat kadar pişirin. Bu arada patatesleri sekize bölün. Dereotunu ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin.
Malzemeler 2 soğan, 2 havuç, 1 kereviz, 1 sap pırasa, 1,2 kg patates, 1 demet dereotu, 1 çorba kaşığı margarin, 2 et suyu tableti, 1 defne yaprağı, 1,3 kg dana fileto, 500 gr süt kreması, rendelenmiş limon kabuğu, tuz, karabiber
* * * Cevizli Kurabiye 1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın. 2 çorba kaşığı sirke, aldığı kadar un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı ceviz ve 1 çay bardağı doğranmış zeytin ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru 15 dakika dinlendirin.
Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım paket margarin, 2 çorba kaşığı sirke, aldığı kadar un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı ceviz, 1 çay bardağı doğranmış zeytin, 1 adet yumurta sarısı
* * * Düğün Çorbası Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
Malzemeler 100 gr kuzu gerdan, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1/2 çay bardağı limon suyu, 1 Adet yumurta, 4 su bardağı et suyu, 3 çorba kaşığı tereyağı, kırmızıbiber, tuz
|