Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Gülen'in beraat kararına ilişkin itirazı reddederek Türkiye yolunu açtı. Kararın 'Gül ile ilgili iddiayı zayıflattığı' yorumu yapılıyor.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun Fethullah Gülen davasında verdiği nihai nitelikteki karar, Gülen'e Türkiye yolunu açtı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, "laik devlet yapısını değiştirmek ve yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyette bulunmak'' suçlarından yargılanan Gülen hakkında beraat kararı vermiş, Yargıtay 9. Ceza Dairesi de beraat kararını onamıştı.
AKP davası için önemli Ancak AKP hakkındaki kapatma davasının önemli ayaklarından olan konuya ilişkin, Yargıtay Başsavcılığı itirazda bulunmuştu. Dün Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Gülen'e verilen beraat kararını onayan Daire'nin kararına yapılan itirazı reddetti. Oy çokluğuyla alınan karar, beraati kesinleştirdi. Karar, AKP davasında Cumhurbaşkanı hakkındaki iddiaları etkileyecek.
İşbirliği genelgesi Başsavcı iddianamede Gülen'i laik Cumhuriyet'e karşı faaliyet gösteren tarikat lideri olarak tanımlamış ve şöyle demişti: "Gül, Dışişleri Bakanlığı sırasında Türk büyükelçiliklerine genelge göndererek, Gülen organizasyonuna ait yurt dışındaki okullarla temas, işbirliği istemiştir." Son kararla Gül'le ilgili en kritik suçlamanın kalktığı yorumu yapılmaya başlandı.