Hamilelik sürecinde annenin yaşadığı sorunları aşmasının en iyi yolu, eşin destek vermesidir Böylece bebek de sıkıntılardan etkilenmez....
Anne adayının ve çevresindekilerin gebelik olayını algılayışı ve anneyi desteklemesi, gebelik sürecinin sağlıklı veya sağlıksız gelişmesine neden olur. Bebek eğer istenmişse bu süreç daha pozitif seyreder. Gebe olduğu haberi alınır alınmaz, anne adayının bebeğe karşı istekli olması, anne bebek arasında bir duygusal bağ kurulmasını sağlar, bu bağ bebeğin anne karnında ve doğduktan sonra da sağlıklı olmasını sağlar. İstenmeyen bir gebelikte anne yaşadığı tüm negatif olayları bebeğe bağlayabilir. Bu da daha anne karnında anne-çocuk bağının zedelenmesine yol açar.
İŞ BÖLÜMÜ ÖNEMLİ Çocuk doğurma görevi annede olsa da gebelik süreci anneyi olduğu kadar babayı da etkiler. Baba adayı her açıdan birçok değişiklik yaşayan eşinin yanında olmalıdır. Eşin bu dönemde anneye olan yaklaşımı, evliliğin sağlığı açısından da çok önemlidir. Normal evlilikte de olması gereken iş bölümü, gebelik döneminde daha da gerekli hale gelir. Anne adayı kendisi ve bebeğin sağlığı açısından bazı ev işlerini yaparken zorlanabilir. Bu durumda erkek, elinden geldiği kadar ev işlerine yardımcı olmalıdır.
'İKİMİZİN BEBEĞİ' Duygusal anlamda hassaslaşan eşe daha çok anlayış göstermek, onun rahatlamasını sağlamak çoğu zaman babaya düşmektedir. Annenin gergin ve üzüntülü olması, bebeğin gelişimini de etkiler. Bebek, kan akımındaki değişikliklerden bile etkilenir. Anne ve babanın gebelik süreci hakkında bilgi sahibi olması birçok sorunu engelleyecektir. Bu nedenle, anne-babanın bu süreçle çocuk bakımı ve gelişimi hakkında kitaplar okumaları ve bunları paylaşmaları, hem bu dönemdeki birçok sorunu daha kolay çözmelerini sağlar, hem de iletişim sayesinde evlilik daha sorunsuz devam eder. Bu dönemde hem anne hem de babada ikinci planda kalma korkusu oluşur. Bunun böyle olmadığı hissettirilmelidir. Doğacak bebeğin ikisinin bebeği olacağı vurgulanmalıdır. Çocuk, evliliğin en güzel ürünüdür.