Patlıcan Dolması Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, süzdürün. Dolma içini patlıcanların içine doldurun. Üzerine kapağını geçirin. Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine tuz, zeytinyağı, şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kağıt örtün. Tencerenin kapağını örterek ağır ateş 40-45 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Dolmaları, tencerenin içinde soğumaya bırakın. Dolmalar soğuyunca tabaklara aktarın. Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın. MALZEMELER 1 kg patlıcan 250 gr pirinçten hazırlanmış zeytinyağlı dolma harcı 1/2 çay k. tuz 1/4 su bardağı zeytinyağı 200 gr konkase domates 1/2 çay k. toz şeker 1/2 su bardağı su
Damla Çikolatalı Kek Kalıp yağlanıp unlanır. Fırını yakın. Şeker ve yumurta yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt, yağ, neskafe ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Un, kabartma tozu ilave edip iyice karıştırın. Karışımı kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. MALZEMELER 3 yumurta 1 su bardağı şeker 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı granül neskafe 1 yada 1.5 su bardağı damla çikolata (tercihinize bağlı) 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya
Yufkalı Pilav Pirinci sıcak suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra tereyağ katılmış kaynayan et suyuna atın. Tuz, karabiber katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dakika demlendirin. Teflon bir tencerenin içini yağlayıp yufkayı yerleştirin. Havuçları ve patatesleri sıralayın; sonra içine fıstık veya badem katılmış pilavı boşaltın, yufkayı üzerine kapatıp yağ sürün. Fırında açık pembe kızartın. Pilavı, yuvarlak bir tabakta servis edin. MALZEMELER 2 bardak pirinç 3 bardak et suyu 2-3 adet orta boy patates ( haşlanmış) 2 adet orta boy havuç ( haşlanmış) 1 kahve fincanı badem veya çam fıstığı, 3 kaşık tereyağı, 1 yufka, tuz-karabiber