Günün mönüsü
Yelkenli Dolma Sarımsakları doğrayıp tereyağında soteleyin. Tavuk etlerini ilave edin. Mantarları etlerin üzerine dökün. Havuçları bütün olarak haşlayıp ince dilimler halinde kesin. Kenarlarında kalan kısımları ise küçük küçük doğrayın. Biberi uzunlamasına ikiye kesin. Pirinci 2 fincan su ile haşlayın. Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin. İçerisine etleri ve küçük doğradığınız havuçları da ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber dökün. Karışımı biberlerin içerisine doldurun. Çok az su ile fırında pişirin. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun. MALZEMELER Yarım kilo dolmalık biber, 300 gr. kemiksiz tavuk budu, 300 gr. mantar, 3 diş sarmısak, 3 çorba kaşığı ceviz, 1 kahve fincanı pirinç, 2 adet havuç, yeteri kadar tuz, karabiber, tereyağ, dolmalık fıstık
Çilekli Mini Tart Milföy hamularının kenarlarını yuvarlak kalıpla kesin.180 derece fırında kuruyana kadar, 20-25 dakika pişirin. Bir tencerede süt, şeker, yumurta ve unu muhallebi kıvamında pişirin. Margarin ilave edin. Krem şanti ilave edip, çırpın. Kalıptan çıkardığınız milföy kaselerinin içini krema ile doldurun. Üzerini çilek ve fındık ile süsleyin. MALZEMELER 6 adet milföy hamuru, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, yarım su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı un, 1 yemek kaşığı margarin, 1 kase kıyılmış fındık, 1 paket dondurulmuş çilek
Yaprak Buğulama Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. MALZEMELER 1 bardak bulgur, 300 gr. taze asma yaprağı, 1 bardak su, 5 diş sarımsak, 3 ortaboy soğan, tuz, karabiber, kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 su bardağı su
|