Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuzda bulunan lakopen maddesi kansere karşı koruyucu özellik taşıyor. Karpuz, kalp işlevini düzenleyip kriz riskini de azaltıyor.
***
Kansere karşı karpuz
Karpuz, içindeki lakopen ve vitaminler sayesinde kansere karşı kalkan oluşturuyor.
İnsanlık için büyük tehdit oluşturan kanserden, karpuzla korunabilirsiniz. Çünkü karpuzda bulunan lakopen maddesinin kansere karşı koruyucu olduğu açıklandı. İşte bol miktarda, A ve E vitamini ile potasyum içeren karpuzun faydaları: Lakopen, doku ve organlara bağlanarak zararlı maddelere karşı koruma sağlar. İçeriğindeki potasyum, böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar. Fazla sodyumun vücuttan atılması sonucunda da kan basıncı dengelenir, kalp işlevleri düzenlenir ve kalp krizi riski azalır.