Yuvarlama MALZEMELER 500 gr pirinç 300 gr yağsız kıyma (çiğköftelik) 1 soğan 500 gr kemikli veya parça et 1 bardak nohut 1 kg süzme yoğurt 1 yumurta 1 kaşık un zeytinyağı nane tuz Pirinci yıkayıp süzgece koyun. Soğanı ince ince kıyın, eti pirinci tuzu karabiberi ve soğanı et makinesinde çekin. Eğer et makinanız yoksa önce pirinci rondoda un haline getirin sonra hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Parçalar alarak 10 cm inceliğine getir. Minik minik bölüp nohuttan daha küçük olacak şekilde yuvarlayın. Tencerede suyu kaynatıp süzgece koyun. Yuvarladığınız yuvarlamaları bu şekilde haşlayın. Soğutun. Kemikli eti nohutla pişirin. Başka bir tencerede süzme yoğurdu 1 yumurtayı ve unu karıştırarak pişirin sürekli karıştırın ki; kesilmesin. Sonra etli sudan kaşık kaşık alarak dengeleyin ve boşaltın.1 taşım kaynatın. Yuvarlamalara atın, bir taşım kaynatın. Üzerıne naneli yağ dökün.
Katmer MALZEMELER 150 gr un 1 çay bardağı su, 1 çay kaşığı tuz. İçine: 2 kaşık şeker. fıstık 100 gr süt kaymağı Hamuru yoğurun ve ayçiçek yağı sürüp 1 saat kadar bekletin. Sonra hamuru incecik açın. Elinizle havada çevirip inceltin. Dört köşe şekil verin. İçine kendi isteğinize göre, ıspanak, kıyma, peynir ya da patates koyun. Sonra da zarf şeklinde kapatın. Fırında 15 dakika pişirin. Bu malzemeler tek katmer için geçerlidir.
Beyran MALZEMELER 1 kg kemikli gerdan kırmızı biber tuz, karabiber 10 diş sarımsak limon Kemikli eti düdüklü tencerede iyice lime lime olana dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini koyun. Pilav yapın. Tabağa önce pilavdan bir kaşık koyup yayın. Üzerine sıcak sıcak eti ve suyunu koyun. Üzerine arzunuza göre ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kırmızı biberini ekleyin.