Günün mönüsü
Adana Kebabı Dana bonfile, kuruk yağı, kuzu boşluğunu geniş kıyma aynasında çektirin. Kıymayı baharatlarını atıp yoğurun ve buzdolabında 1 gün bekletin. Kıymayı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürün ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirin. Etleri şişe takarken ellerinizi yağ ya da suyla ısatın. Bu sayede etlerin elinize yapışmasını engellemiş olabilirsiniz. Ardından etleri şişe dizin ve pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 1 kg. yağsız dana bonfile, 100 gr. kuyruk yağı, 100 gr. kuzu boşluğu, karabiber, isot, tuz, 2 adet soğan, 1 adet maydonoz
Ispanaklı Kek Ispanakları haşlayıp, suyunu elinizle sıkarak süzün ve püre haline gelecek şekilde robottan geçirin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu katıp karıştırın. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış orta hararetli (170-180) derece) fırında kabarana dek pişirin. MALZEMELER 250-500gr. ıspanak, 3 yumurta, 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, vanilya, 1 poşet krem şanti
Baharatlı Patates Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin. Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün. 210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Patatesler yumuşak fakat kenarları kıtır olmalı.
MALZEMELER 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı balsamik sirke, 1 yemek kaşığı rende parmesan, 1 yemek kaşığı galeta unu, 2 adet orta boy patates, 1 çay kaşığı tuzot, 1/2 çay kaşığı karabiber
|