Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Etimek Tartolet
Etimekleri havanda iyice dövün. Kepekli un, yumurta, margarin ve suyla malzemeyi karıştırın. Malzemeyi 3'e veya 4'e bölün, hafif yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. 200 derecedeki fırında kızarana dek yani yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Kırmızı soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Ardından soğan ve dereotlarını labneye karıştırın. Labne'yi tartöletlere pay edip, üzerlerine yarım halka doğranmış kabak ve kiraz domates koyun. Tekrar fırına atın ve 15 dakika kadar daha pişirin.

Malzemeler
9 adet kepekli Etimek, 2 çorba kaşığı kepekli un, yarım kaşık light margarin, 2 yumurta 2 kaşık soğuk su, yarım kırmızı soğan, 100 gr. diyet labne, 1 küçük kabak, 3-4 adet kiraz domates, 4 sap dereotu

* * *
Ezme Kebabı
Domates ve biberleri yıkayıp közleyin. Domatesleri bıçakla kıyın. Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun. Küçük köfteler hazırlayıp şişe dizin. Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin. Domatesi servis tabağına alın. Kebapları üzerine yerleştirin. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirerek dökün. Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Malzemeler
5-6 domates, yarım kg. köftelik kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3-4 sivribiber, 6-7 dal maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber

* * *
Arap Bacı
Soğanı ve pirinci yağda kavurun. İçine konserve garnetür koyup karıştırın veya patatesi, havucu doğrayıp sote edin. Ardından bezelyeyi de içine koyun. En son olarakta kıyılmış maydonozu pilava koyup karıştırın. Brüksel lahanayı bir kap içinde tuz, sarımsak ve zeytinyağı kullanarak sote edin. Brüksel lahanasını dalyan köftenin ve garnitürlü pilavın yanında servis yapın.

Malzemeler
1 bardak pirinç, 1 patates, 1 havuç, 3 kaşık bezelye, yarım demet maydonoz, 1 soğan, 1 kaşık zeytinyağ, 1 bardak et suyu, 1 bardak sıcak su, 2 kaşık tereyağ, 1 çay kaşığı nane, tuz. BRÜKSEL LAHANA 200 gr. Brüksel lahanası, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağ, 1 çay kaşığı tuz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Altınla gelen güzellikEn iyi giyinen film karakterleri
Şu Maço'nun şansına bak!Ünlü yıldızları örnek alın
Düzensiz regl çözülebilirKısırlıkta etkisi yüzde 25
Bol kimlikli bir hayatımız varEn gözde tedavi
Güzelliğin buluştuğu yer'Hayata Farklı Bakanlar'...
Futbol heyecanınız için...Bilinçsiz kilo vermeyin
Adaçayı göğsü yumuşatıyorHavuzda gözlük kullanın
Eriği tuzlamak yanlışKalp tekliyor cinsellik aksıyor
Aşk mesajlarıElveda Rumeli-21
Acil servisTakvimin bugünü
Çelebi Çiçek ile Tarot katları
GÜNCEL
Korkunun Korkunun adı kene
Kene kabusu sürüyor. Çorum'da keneyi eliyle ezen genç hayatını...
Devleti de geçtiler
Elleriniz kırılsın
Kızların kıskançlık kavgası
Sigorta yoksa ilaç da yok!
İkiz acıya milyonluk dava
Kuzen bıçağı öldürdü
SPOR
2. 2. Adriano seferi
Brezilyalı yıldızla anlaşan Sarı-Lacivertliler, Inter'in istediği 18...
Yüzde 51 Türkiye
Fener'de yine Aurelio krizi
İlk hedef Kiessling
İnceman işi tamam
Dev artık uyandı
Son bilet Rusya'nın
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 31°C 21°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 33°C 15°C 
İZMİR Az Bulutlu 38°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 34°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.186,210 D:% -1,39
DOLAR S: 1,229 D:% -0,28
EURO S: 1,904 D:% -0,29
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi