Günün mönüsü
Etimek Tartolet Etimekleri havanda iyice dövün. Kepekli un, yumurta, margarin ve suyla malzemeyi karıştırın. Malzemeyi 3'e veya 4'e bölün, hafif yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. 200 derecedeki fırında kızarana dek yani yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Kırmızı soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Ardından soğan ve dereotlarını labneye karıştırın. Labne'yi tartöletlere pay edip, üzerlerine yarım halka doğranmış kabak ve kiraz domates koyun. Tekrar fırına atın ve 15 dakika kadar daha pişirin.
Malzemeler 9 adet kepekli Etimek, 2 çorba kaşığı kepekli un, yarım kaşık light margarin, 2 yumurta 2 kaşık soğuk su, yarım kırmızı soğan, 100 gr. diyet labne, 1 küçük kabak, 3-4 adet kiraz domates, 4 sap dereotu
* * * Ezme Kebabı Domates ve biberleri yıkayıp közleyin. Domatesleri bıçakla kıyın. Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun. Küçük köfteler hazırlayıp şişe dizin. Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin. Domatesi servis tabağına alın. Kebapları üzerine yerleştirin. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirerek dökün. Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Malzemeler 5-6 domates, yarım kg. köftelik kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3-4 sivribiber, 6-7 dal maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber
* * * Arap Bacı Soğanı ve pirinci yağda kavurun. İçine konserve garnetür koyup karıştırın veya patatesi, havucu doğrayıp sote edin. Ardından bezelyeyi de içine koyun. En son olarakta kıyılmış maydonozu pilava koyup karıştırın. Brüksel lahanayı bir kap içinde tuz, sarımsak ve zeytinyağı kullanarak sote edin. Brüksel lahanasını dalyan köftenin ve garnitürlü pilavın yanında servis yapın.
Malzemeler 1 bardak pirinç, 1 patates, 1 havuç, 3 kaşık bezelye, yarım demet maydonoz, 1 soğan, 1 kaşık zeytinyağ, 1 bardak et suyu, 1 bardak sıcak su, 2 kaşık tereyağ, 1 çay kaşığı nane, tuz. BRÜKSEL LAHANA 200 gr. Brüksel lahanası, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağ, 1 çay kaşığı tuz.
|