İçli Pilav Kuzu ciğerini küçük küçük doğrayın. Soğanı doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri ya da koyun böbreğini ilave ederek sote edin. Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak kavurun. Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek 10 dakika kavurun. Sonra da karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.
Malzemeler 2 bardak pirinç 3 bardak su veya et suyu 7 kaşık margarin adet orta boy soğan 1/2 çorba kaşığı toz şeker 1/4 kuzu ciğeri ya da 2 koyun böbreği 1 çorba kaşığı şam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 demet dereotu Tarçın, yenibahar Karabiber Tuz
* * * Fındıklı Rulo Yumurtayla şekeri daha önce açıkladığımız gibi koyu krema halini alıncaya kadar çırpın. Un, çekilmiş fındık, limon kabuğu ve vanilya katıp karıştırın. Dibine kağıt yayılmış bir tepsiye boşaltın ve önceden ısıttığınız sıcak fırında pişirin. Tepsiden çıkardıktan sonra marmelatın yarısını içine sürün. Rulo şeklinde sarın. Kalan marmelatı da üzerine ve yanlarına sürün. Kıyılmış fındık yapıştırın.
Malzemeler 8 adet yumurta 1.5 bardak pudraşeker 3 kaşık tepeleme un 1.5 kahve fincanı çekilmiş fındık, 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı vanilya Süslemek için: 1 bardak marmelat 2 kahve fincanı iç fındık
* * * Bostan Kebabı Tavada etler yumuşayana dek sotelenir. Ardından etler yumuşayana dek soğan ilave edilir. Salça, domates, karabiber, kimyon 1.5 su bardağı su ile pişirilir. Patlıcanların kabukları soyulmadan, içleri oyulur. Tuz serpilir, kızgın yağda kızartılır. Önceden hazırlanan kuşbaşılı harç içlerine doldurulur. Patlıcanlar fırın kabına sıralanır. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir. Salçalı su ilave edilir. En üste rende kaşar serpilir ve 180 derecede kaşar eriyene dek pişirilir.