Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Haziran 2008  

Günün mönüsü



İçli Pilav
Kuzu ciğerini küçük küçük doğrayın. Soğanı doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri ya da koyun böbreğini ilave ederek sote edin. Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak kavurun. Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek 10 dakika kavurun. Sonra da karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.

Malzemeler
2 bardak pirinç 3 bardak su veya et suyu 7 kaşık margarin adet orta boy soğan 1/2 çorba kaşığı toz şeker 1/4 kuzu ciğeri ya da 2 koyun böbreği 1 çorba kaşığı şam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 demet dereotu Tarçın, yenibahar Karabiber Tuz

* * *
Fındıklı Rulo
Yumurtayla şekeri daha önce açıkladığımız gibi koyu krema halini alıncaya kadar çırpın. Un, çekilmiş fındık, limon kabuğu ve vanilya katıp karıştırın. Dibine kağıt yayılmış bir tepsiye boşaltın ve önceden ısıttığınız sıcak fırında pişirin. Tepsiden çıkardıktan sonra marmelatın yarısını içine sürün. Rulo şeklinde sarın. Kalan marmelatı da üzerine ve yanlarına sürün. Kıyılmış fındık yapıştırın.

Malzemeler
8 adet yumurta 1.5 bardak pudraşeker 3 kaşık tepeleme un 1.5 kahve fincanı çekilmiş fındık, 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı vanilya Süslemek için: 1 bardak marmelat 2 kahve fincanı iç fındık

* * *
Bostan Kebabı
Tavada etler yumuşayana dek sotelenir. Ardından etler yumuşayana dek soğan ilave edilir. Salça, domates, karabiber, kimyon 1.5 su bardağı su ile pişirilir. Patlıcanların kabukları soyulmadan, içleri oyulur. Tuz serpilir, kızgın yağda kızartılır. Önceden hazırlanan kuşbaşılı harç içlerine doldurulur. Patlıcanlar fırın kabına sıralanır. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir. Salçalı su ilave edilir. En üste rende kaşar serpilir ve 180 derecede kaşar eriyene dek pişirilir.

Malzemeler
4 adet bostan patlıcanı 2 soğan, 500 gram kuzu kuşbaşı, 3 domates 2 sivri biber 100 gram kaşar rendesi, maydonoz, 2 kaşık salça 1 yemek kaşığı margarin Tuz, kimyon, karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Son umudu Süreyya!Ünlü yıldızlara gençlik aşısı
Aksakallı folklorcuAnne sütü önemli
Deniz çocuklar için çok yararlıAşkı akışına bırakın!
Kurnazlara itibar etmeyinKeşke demeden önce
Erkekler de 70'lere özendiErken bahar indirimi
Özgün ve özgür çizgilerde yaşa!Serinleten battaniyeler
Bebeklerde moda rüzgarıHamileye sıcak tehdit
'Sivrisinek' deyip geçmemeliTansiyonun hedefi kalp
Aşk mesajlarıElveda Rumeli-18
Acil servisÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Kene Kene batıya yapıştı
İç Anadolu'da ölümlere yol açan virüslü kene, şimdi batının kabusu ...
Hamidu harekatı
Hani beni bırakmayacaktın
Kız kardeşine laf atıp...
Ciğerlerimiz yanmaya başladı
Hayata 'varım' diyor
Mukavemetin fotoğrafı
SPOR
Aragones Aragones gerçeği
Marca Gazetesi, Sarı-Lacivertliler'in İspanya Milli Takımı'nın...
İmparatore dönüyor!
Eren Derdiyok savaşı
'Kariyerimin imzası'
Asla 9'u giymem
Jan Koller sesleri
Şampiyonluk vaat etmedik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 20°C 
ANKARA Az Bulutlu 31°C 14°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 22°C 
ANTALYA Az Bulutlu 37°C 25°C 
ADANA Açık 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.724,110 D:% 0,67
DOLAR S: 1,230 D:% -1,13
EURO S: 1,907 D:% -0,91
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi