Krokant Show Şeker hafif ateşte azar azar yedirilerek karıştırılır. Şekerin tamamı eridikten sonra fındık karıştırılır. Bu karışım üstü yağlanmış mermere boşaltılır. Turta çemberi sac tepsilerin üzerine oturtulup, kenarları bademli rulo ile çevrilir. Tabanın boş kısmına 1 cm kalınlığında beyaz pandispanya yerleştirilir. Margarin ile kuvertür benmaride eritilir, yumurtalar yedirilir. Bu karışım, küp şeklinde kesilmiş pandispanya ve kırılmış krokantların üzerine dökülüp, karıştırılır. Şanti karıştırılarak yedirilir. Hazırlanan bu karışım, çembere doldurulup, üst yüzeyi düzeltilir. Buzdolabında dondurulur. Çember çıkartılır, kenarlarına dişli düğ ile şanti sıkılır, ortasına krokant yerleştirilir.
MALZEMELER Kuvertür 250 Margarin 250 g Yumurta 150 g Krokant 500 g Pandispanya (2 cm küp şeklinde kesilmiş) 200 g Krem Şanti 500 g Kırılmış Krokant 100 g Bademli Rulo 1 kilo Fındık 500 g Şeker
Saç Kavurma Kuzu kesilir, kemikli olarak yarım ve bir kilogramlık parçalara ayrılır. (Sırt-kol-göğüs eteklerinden) Bol suda kapalı tencerede harlanır, yenecek kıvama gelince tuzu atılır. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır.Bol tereyağında geni bir kapta iyice kızartılır. Tabaklara yerleştirilir. Et suyunda yapılmış sade bulgur pilavı ve kuru soğan yeşil soğanla servis yapılır. (Tabaklardaki pilav oranı azdır.)
MALZEMELER Kemikli kuzu eti Bulgur Kuru veya yeşil soğan
Kıymalı Çıldır Kıyma,dövülmüş sarımsak ve doğanmış sivribiberler tavada kavrulup üzerine baharatlar ilave edilir. Ayrı bir tavada ıspanak soğanla birlikte öldürülür. Büyükçe bir tencerede su kaynatıp içine yumurtaları kırıp 5 dk. kadar pişirin. Yoğurtla dövülmüş sarımsağı karıştırın.Tavada yağla birlikte kırmızıbiberi yakın. Çılbırın üzerine sarımsaklı yoğurdu yağda yaktığınız biberi dökerek servis yapın.
MALZEMELER A harcı için: 400 gr. kıyma, 1 sivribiber, 2 diş sarımsak, 1 kaşık tereyağ, kimyon ve tuz. Ispanak harcı için: 500 gr. ıspanak, 1 soğan, Tuz, karabiber, kırmızıbiber. Çılbırı için: 3 yumurta, 1 kase yoğurt, 1 diş sarımsak, 1 kaşık tereyağ, kırmızıbiber ve tuz.