Kunta Kinte Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Margarini eritin. Bir kasede yumurta, tozşeker, süt, kakao ve vanilyayı çırpın. Şeker eridikten sonra soğumuş olan margarini ekleyin. Karışımdan bir bardağı ayırın. Un ve kabartma tozunu harmanlayın. Elekten geçirerek karışıma ilave edin. Fırına dayanıklı yuvarlak bir kabı yağlayın. Hamuru içine boşaltın. 30 dk. pişirin. Pişen keki fırından alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Kek ılıkken kenara ayırdığınız kremayı bir fırça yardımıyla üzerine eşit olarak sürün. Son olarak Hindistancevizi rendesini serpip soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER 4 yumurta 1 su bardağı süt 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı un 3 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 250 gr margarin SÜSLEME İÇİN Hindistancevizi rendesi Arzuya göre Kıyılmış fındık, fıstık veya ceviz
Ispanaklı Omlet Her zaman yaptığınız yöntemlerle ve 6 adet yumurtayla sade omlet hazırlayın. Omleti tavadan almadan önce ortasına yeterince ıspanak kavurması koyup iki kenarını üst üste ve ortaya doğru çevirin. Bu omleti servis tabağına aktarın. Tercihinize göre; ıspanak kavurması yerine ıspanak püresi de koyabilirsiniz. Sıcak olarak servis etmeniz tercih edilir.
MALZEMELER 6 adet yumurta 6 yemek kaşığı süt Tuz-karabiber Ispanak kavurması
Patlıcan Köfte Yarma tuz-su ilavesiyle bir hamur yapılır, nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır.Diğer tarafta bir parmak kalınlığında, 4-5 cm. uzunluğunda kesilmiş patlıcan, biber ve halka şeklinde doğranmış soğan tereyağıyla birlikte kızartılır. Salçası ve kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domates ilave edilir, yağla bir iki kez çevrilir. 6-7 su bardağı su konur kaynamaya başlayınca tuz atılarak köfteler konur ve pişirilir. Köfteler pişince ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
MALZEMELER 1 su bardağı yarma 2 yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı tereyağı 2 patlıcan 2 tane domates 2-3 tane yeşil biber 1 orta büyüklükte kuru soğan