Günün mönüsü
Başemelli kıymalı enginar Enginarları suda 15 dk. haşlayın. Tavada sıvı yağla birlikte küçük küçük doğranmış soğanları kavurduktan sonra kıymayı ilave edin. İnce ince kıyılmış maydanozları, rendelenmiş sarımsakları ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Enginarların ortasına hazırladığınız içten koyup fırın tepsisine dizin. Başka bir tavada tereyağıyla unu kavurup karıştıra karıştıra sütü ilave edin. Beşamel sos piştikten sonra enginarların üzerine bir kaşık kadar koyup sostan koyup en üstede kaşar peynir rendesini serpin. Enginarları fırında 5 dakika kadar pişirip servis yapın.
MALZEMELER 5 adet enginar, 300 gram kıyma, 1 adet soğan, 2 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon Sosu için; 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağ, 2 çorba kaşığı kaşar rendesi, 1 su bardağı süt
*** Gazozlu Kek Yumurtalarla toz şekeri derin bir kaba alıp mikserle köpürünceye kadar çırpın. Gazozu ekleyip tekrar çırpın. Unu ilave edip karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın...
MALZEMELER 3 yumurta, 2 su bardağı tozşeker, 1 şişe sade gazoz, 3 su bardağı un
*** Soğanlı Köfte Çiğ kıymanın içine soğan, ıslatılmış kuru ekmek, yumurta, maydanoz, tuz, kimyon ve karabiberi katıp yoğurarak köfte harcı hazırlanır. Avucun içinde (eller ıslatılarak) yuvarlayarak köfteler şekillendirilir. Köfteler una bulanarak kızartılır. Pilavla birlikte servis edilebilir.
MALZEMELER 1 kg. kıyma, 1 kuru soğan, 1 parça ıslatılmış bayat ekmek, 1 yumurta, 1 tutam maydanoz, tuz, kimyon, karabiber
|