Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Haziran 2008  

Günün Mönüsü



Nohut Köftesi
2 su bardağı nohutu buharlı tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan indirince içine ince bulguru ilave edip bulgurlar şişinceye kadar bekletin. Taze soğan ve maydanozu ince kıyın. 1 adet kuru soğanı ince kıyıp tavada pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca içine nohutbulgur karışımı, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber, kıyılmış taze soğan, ezilmiş 2 diş sarmısak ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Marulla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı nohut, yarım çay bardağı ince bulgur, yarım demet taze soğan, yarım demet maydonoz, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarmısak, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber

Çalı Fasulye
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Özellikle kılçıklarını iyice temizlemeye dikkat edin. Soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine su, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Domatesleri rendeleyin. Su kaynadıktan sonra fasulye ve rende domatesleri üzerine ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg çalı fasulye, 2 orta boy soğan, 4 orta boy domates, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım bardak su, tuz şeker

Arap Bacı
Sıvı ve toz şantileri kakao ve bir bardak sıcak suda eritilmiş çikolata ve jelatinle eritin. Şekeri ile yumurta aklarını çırpıp kar haline getirdikten sonra ilave edin. Damla çikolata karıştırıp kalıba dökün. Donduktan sonra servise hazırdır. Kakao, çikolata ve fırınlanmış elma dilimi ile süsleyerek servise sunun.
MALZEMELER
2 bardak hazır krema, 5 çorba kaşığı kakao, 5 çorba kaşığı toz krem şanti, 5 jelatin, 100 gr çikolata, 2 su bardagi toz seker, 5 adet yumurta, 100 gr. damla çikolata,




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Afacan geliyorYaşanılacak en iyi kent Kopenhag
Evlilik çok uzakKadınların gözüyle hayat
Plaja hazırlık başlasınAşkınız size özel
Otizmli çocuğa müzik takviyesiHaplar iştah açar ama...
Gebelikte dişler bebeği...İyi bir uyku için...
Sarımsak-tansiyon ilişkisiHazımsızlığa nane çayı
Aşk mesajlarıElveda Rumeli-14
Acil servisÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Gıdalar Gıdalar zehirleyebilir
Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan gıda zehirlenmeleri için tedbir...
Heykele 'don' giydirdik
Hayırsız torun
Bayat ama zamsız ekmek
Poşet canını aldı
Eşini döverek öldürdü
Keklik avında yeğenlerini vurdu
SPOR
Kebabı Kebabı yedik hesabı Çek'le keseceğiz
H.Yakın'ın golüyle şok yaşadık ama pes etmedik. Nöbetçi golcü...
Avrupa ayağa kalktı
İşte böyle
Adriano taktiği
Skibbe imzayı attı
Nuri hayırlı olsun
Trabzon'da Rota Antzas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 27°C 18°C 
ANKARA Çok Bulutlu 26°C 11°C 
İZMİR Az Bulutlu 30°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 31°C 21°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 29°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.238,420 D:% -1,08
DOLAR S: 1,262 D:% 0,36
EURO S: 1,960 D:% 0,67
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi