Günün Mönüsü
Nohut Köftesi 2 su bardağı nohutu buharlı tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan indirince içine ince bulguru ilave edip bulgurlar şişinceye kadar bekletin. Taze soğan ve maydanozu ince kıyın. 1 adet kuru soğanı ince kıyıp tavada pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca içine nohutbulgur karışımı, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber, kıyılmış taze soğan, ezilmiş 2 diş sarmısak ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Marulla süsleyip servis yapın. MALZEMELER 2 su bardağı nohut, yarım çay bardağı ince bulgur, yarım demet taze soğan, yarım demet maydonoz, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarmısak, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber
Çalı Fasulye Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Özellikle kılçıklarını iyice temizlemeye dikkat edin. Soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine su, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Domatesleri rendeleyin. Su kaynadıktan sonra fasulye ve rende domatesleri üzerine ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. MALZEMELER 1 kg çalı fasulye, 2 orta boy soğan, 4 orta boy domates, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım bardak su, tuz şeker
Arap Bacı Sıvı ve toz şantileri kakao ve bir bardak sıcak suda eritilmiş çikolata ve jelatinle eritin. Şekeri ile yumurta aklarını çırpıp kar haline getirdikten sonra ilave edin. Damla çikolata karıştırıp kalıba dökün. Donduktan sonra servise hazırdır. Kakao, çikolata ve fırınlanmış elma dilimi ile süsleyerek servise sunun. MALZEMELER 2 bardak hazır krema, 5 çorba kaşığı kakao, 5 çorba kaşığı toz krem şanti, 5 jelatin, 100 gr çikolata, 2 su bardagi toz seker, 5 adet yumurta, 100 gr. damla çikolata,
|