Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Çiğ Börek
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır. Harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla kesilir. Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış yağa atılarak, her iki tarafı da kızartılır.

Malzemeler
4 su bardağı un Bir tatlı kaşığı (silme) tuz Su (hamuru için aldığı kadar) 250 kg kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığından biraz az karabiber Yarım çay bardak su

* * *
Ayran Çorbası
Çorba tenceresinde yarım bardak pirinci 2 bardak suda yumuşayana kadar haşlayın. Yıkanmış yeşil mercimeği yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Pirinç ve mercimek piştikten sonra mercimeği pirince ekleyin. Bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısını çırpıp karıştırın. Pirinçli kaynayan karışıma ilave edin. Sıvıyağı, sarimsakları ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra sarımsakları çorbadan çıkarıp tuz ve kuru nane ekleyerek servis yapın.

Malzemeler
1/2 su bardagi pirinç, 1 çay bardağı yeşil mercimek 3/4 su bardağı yogurt 3 yemek kaığı un 1 yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 diş sarımsak tuz, kuru nane

* * *
Etli Pırasa Dolması
Kıymanın içine rendelenmiş kuru soğanı katın. Biraz yoğurduktan sonra maydanozu, tuz karabiber ve tarçını ilave edin. 2-3 çorba kaşığı kadar pirinci de ekleyin. Malzemeyi iyice karıştın. Ayrı bir yerde, yıkadığınız pırasanın beyaz yerlerinden yaprak boyunda kesip sıcak suda haşlayın. Daha sonra pırasayı zedelemeden iç kısmından bir iki kat çıkartın. Sağlam olan üst kısmın içine hazırladığınız kıyamalı harcı doldurun. Pırasa dolmalarını düzenli aralıklarla tencereye dizin. Arzu ederseniz et suyu ile orta ateşte pişirin.

Malzemeler
Yarım kg yağlı koyun kıyması 1 kg pırasa 2-3 çorba kaşığı pirinç 2 adet soğan 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Cemil İpekçi'ye bebek şoku!Kırık kalpler kulübü
Toprak Ana kucağıKorkuyu kafanızdan atın!
Şüphelenmek yerine korununOtizm tedaviyle geriler
Ağız kuruluğu diyabet işaretiİdeal kilonuzu...
Eğlenceli detaylarYazın tadını çıkaracaksınız
Feminen çizgiler saklanmıyor...Sevimli şıklık
Geçmiş olsun; arabacı beygirleriAşk günlüğü
Acil servisElveda Rumeli-13
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Ağlatan Ağlatan buluşma
Adliyede babasına sarılmasına izin verilmeyen Oğuz'a, Adalet Bakanı...
Domateste zehir paniği
Hayat veren sera
Potada biten hayat
Kadın hamile kalınca tecavüz...
Haladan ciğer annesi
'Alara16' chatte yakalandı
SPOR
Haydi Haydi Türko bayrak aşkına
Cumartesi oynadığı kötü futbolla büyük eleştiri alan Ay-Yıldızlılar,...
Yeni başlıyoruz
Luxemburgo&Adriano
Son karar Skibbe
Engin ikna turunda
Aimar bombası
Villa boğa gibi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 25°C 17°C 
ANKARA Çok Bulutlu 25°C 12°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 19°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 27°C 21°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 30°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.655,100 D:% -1,04
DOLAR S: 1,251 D:% 0,97
EURO S: 1,940 D:% -0,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi