Çiğ Börek Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır. Harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla kesilir. Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış yağa atılarak, her iki tarafı da kızartılır.
Malzemeler 4 su bardağı un Bir tatlı kaşığı (silme) tuz Su (hamuru için aldığı kadar) 250 kg kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığından biraz az karabiber Yarım çay bardak su
* * * Ayran Çorbası Çorba tenceresinde yarım bardak pirinci 2 bardak suda yumuşayana kadar haşlayın. Yıkanmış yeşil mercimeği yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Pirinç ve mercimek piştikten sonra mercimeği pirince ekleyin. Bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısını çırpıp karıştırın. Pirinçli kaynayan karışıma ilave edin. Sıvıyağı, sarimsakları ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra sarımsakları çorbadan çıkarıp tuz ve kuru nane ekleyerek servis yapın.
Malzemeler 1/2 su bardagi pirinç, 1 çay bardağı yeşil mercimek 3/4 su bardağı yogurt 3 yemek kaığı un 1 yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 diş sarımsak tuz, kuru nane
* * * Etli Pırasa Dolması Kıymanın içine rendelenmiş kuru soğanı katın. Biraz yoğurduktan sonra maydanozu, tuz karabiber ve tarçını ilave edin. 2-3 çorba kaşığı kadar pirinci de ekleyin. Malzemeyi iyice karıştın. Ayrı bir yerde, yıkadığınız pırasanın beyaz yerlerinden yaprak boyunda kesip sıcak suda haşlayın. Daha sonra pırasayı zedelemeden iç kısmından bir iki kat çıkartın. Sağlam olan üst kısmın içine hazırladığınız kıyamalı harcı doldurun. Pırasa dolmalarını düzenli aralıklarla tencereye dizin. Arzu ederseniz et suyu ile orta ateşte pişirin.
Malzemeler Yarım kg yağlı koyun kıyması 1 kg pırasa 2-3 çorba kaşığı pirinç 2 adet soğan 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber