Günün mönüsü
Ayva Dolması Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, kapak açılarak kesilir, ayvaların içi oyulur, kararmaması için suya atılır. Kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, nane, küp şeklinde doğranmış soğan, tuz karabiber su ilavesiyle yoğrularak dolma içi hazırlanır. Ayvalara doldurulur. Kapak parçaları kapatılır. Bir tencereye yerleştirilir. Bir tava içerisinde yağ eritilir. Sulandırılmış salça koyularak karıştırılır, iki su bardağı kadar su ilave edilir, tuz atılır, kaynamaya başlayınca ayvaların üzerine boşaltılır, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. MALZEMELER 6-7 tane ekmek ayvası(orta büyüklükte) 250 gr. orta yağlı kıyma 1 su bardağı pirinç 4 kaşık tereyağı 2 kaşık salça 1 baş kuru soğan 4-5 dal maydanoz 4-5 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane Tuz-karabiber
Ev Bisküvisi Unu, yağı, şekeri, yoğurdu, kabartma tozunu ve yumurta sarısını koyup hamur haline getirin. Hamuru yaklaşık 20 dakika boyunca beklettikten sonra un serpilmiş tezgahta açın. Hamurları bardak ağzıyla ya da kalıp yardımıyla keserek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta akını sürüp fındık serpin. Fırında 15 dakika kadar pişirin. MALZEMELER 2 su bardağı un, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta, 1 adet limon kabuğu rendesi, 3 çorba kaşığı dövülmüş fındık.
Yuvarlama Eti, pirinci, tuzu, karabiberi ve soğanı et makinesinde çekin. Parçalar alarak 10 santim inceliğine getirin. Yuvarlamaları haşlayın, ardından soğutun. Kemıklı eti nohutla pişirin. Başka bir tencerede süzme yoğurdu, 1 yumurtayı ve unu iyice karıştırarak pişirin. Kesilmemesi için sürekli karıştırmaya özen gösterin. Sonra etli sudan kaşık kaşık alarak dengeleyin ve boşaltın. 1 taşım kaynatın. Yuvarlamaları içine atın, naneli yağ koyup servis edin. MALZEMELER 500 gr pirinç. 300 gr yağsız kıyma. (ciğköftelik) 1 soğan 500 gr kemikli veya parca et. 1 bardak nohut. 1 kg süzme yoğurt. 1 yumurta 1 kaşık un zeytinyağı. nane. tuz
|