Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 10 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Ayva Dolması
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, kapak açılarak kesilir, ayvaların içi oyulur, kararmaması için suya atılır. Kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, nane, küp şeklinde doğranmış soğan, tuz karabiber su ilavesiyle yoğrularak dolma içi hazırlanır. Ayvalara doldurulur. Kapak parçaları kapatılır. Bir tencereye yerleştirilir. Bir tava içerisinde yağ eritilir. Sulandırılmış salça koyularak karıştırılır, iki su bardağı kadar su ilave edilir, tuz atılır, kaynamaya başlayınca ayvaların üzerine boşaltılır, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
MALZEMELER
6-7 tane ekmek ayvası(orta büyüklükte) 250 gr. orta yağlı kıyma 1 su bardağı pirinç 4 kaşık tereyağı 2 kaşık salça 1 baş kuru soğan 4-5 dal maydanoz 4-5 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane Tuz-karabiber

Ev Bisküvisi
Unu, yağı, şekeri, yoğurdu, kabartma tozunu ve yumurta sarısını koyup hamur haline getirin. Hamuru yaklaşık 20 dakika boyunca beklettikten sonra un serpilmiş tezgahta açın. Hamurları bardak ağzıyla ya da kalıp yardımıyla keserek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta akını sürüp fındık serpin. Fırında 15 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta, 1 adet limon kabuğu rendesi, 3 çorba kaşığı dövülmüş fındık.

Yuvarlama
Eti, pirinci, tuzu, karabiberi ve soğanı et makinesinde çekin. Parçalar alarak 10 santim inceliğine getirin. Yuvarlamaları haşlayın, ardından soğutun. Kemıklı eti nohutla pişirin. Başka bir tencerede süzme yoğurdu, 1 yumurtayı ve unu iyice karıştırarak pişirin. Kesilmemesi için sürekli karıştırmaya özen gösterin. Sonra etli sudan kaşık kaşık alarak dengeleyin ve boşaltın. 1 taşım kaynatın. Yuvarlamaları içine atın, naneli yağ koyup servis edin.
MALZEMELER
500 gr pirinç. 300 gr yağsız kıyma. (ciğköftelik) 1 soğan 500 gr kemikli veya parca et. 1 bardak nohut. 1 kg süzme yoğurt. 1 yumurta 1 kaşık un zeytinyağı. nane. tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Avşar Kızı'nın lüks tatiliSahildeki el kitabınız
Dizilerin akıbeti nasıl olacak?Hastalık habercisi
Bir zamanlar yıldızdılarPartiye doymadı
Erkeğin kabusu varikoselSoru-cevapla otizm izleri
Korunurken hapı yutmayınİşte Sezen farkı
Sperm bankası isteği!Bir Yunan filminde başrol...
Hande ülkeyi terk ediyor!..2 yıl aradan sonra döndü
Günde 4 saat spor!Omuz omuza verdiler
'Kıskançlık' atışması!Stil sahibi kadınların markası
İndirim fırsatını kaçırmayınEvinizi baştan aşağı yenileyin
Farklılık yaratın...Havuç gözleri koruyor
Vejetaryene soya fasulyesiBebeğinize vals dinletin
Şampiyona arası lama sevdası...Sindrella masalı gibi
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Demir Demir pul, altın oldu
Ünlü dolandırıcı Sülün Osman'a bile şapka çıkartacak bir olay...
Köyümüze dönüyoruz
350 bin YTL'lik gaz cezası
Şaka gibi ölüm
Pantolon cinneti
Kamyoncunun gasp oyunu
Ülkemizi temsil edecek ama...
SPOR
Fener'den Fener'den Tekke için 4 milyon €
Fatih Tekke'yle her konuda anlaşma sağlayan Sarı-Lacivertliler dün...
Skibbe el sıkıştı ama bekliyor
Yıldırım'dan 10 emir
Umutlar bitmedi
Kezman öyle mutlu ki
Tony Sylva sürprizi
İtalya'ya darbe: 0-3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 23°C 17°C 
ANKARA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 24°C 14°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 30°C 19°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 26°C 21°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 28°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.561,490 D:% -1,28
DOLAR S: 1,242 D:% 0,24
EURO S: 1,925 D:% -1,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi