Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Etli Ekmek
Unu bir kaba ele, 1 su bardağını ayır, kalan una 1 kaşık tuz kat, karıştır, 1 bardak suyu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yap, 4 dakika yoğur, 18 parçaya ayır bezeler yap, nemli bez örterek 5 dakika dinlendir. Soğanı, domatesi rendele. Yeşil biberi ince ince kıy. Sebze, kıyma, kara biber, kalan tuz ve suyu ekle, karıştır. Bezeleri 20 santimetre çapta bir buçuk milimetre kalınlıkta aç, yarısına hazırlanan içten koy, diğer yarısını üzerine kapat, kenarlarını parmak uçlarıyla hafifçe bastırarak yapıştır. Sacı ısıt, 1 kaşık yağ ile yağla ve ekmeğin iki yüzünü de pembe renkte pişir. Her ekmek için 1 yemek kaşığı yağ kullanarak pişirme işlemine devam et.
MALZEMELER
5,5 bardak un, 1,5 kaşık tuz, 1,5 bardak su, 2 orta boy soğan, 2 küçük boy domates, 2 orta boy yeşil biber, 250 gram kıyma, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 4/5 bardak margarin

Elmalı Bohça
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın. Tencereye dizip üzerlerine toz şeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın.Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
5 küçük elma, 2 kaşık toz şeker, 1 kaşık çekilmiş ceviz, 5 milföy hamuru, 1 yumurta sarısı, 2 kaşık pudra şekeri, karanfil tozu, tarçın, zencefil

Tirit
Et yıkanır, bir tencereye kona rak ateş üzerinde bıraktığı suyu çektirilir. Yağ ve halka şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek kızartılır, sulandırılmış salçayla da bir iki kez karıştırıldıktan sonra üzerine bol miktarda su ilave edilir, pişirmeye yakın tuz atılır. Pişen ete ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilâve edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek servis tabağına alınır, üzerine kara biber dökülerek servis yapılır.
MALZEMELER
1 kg. kemikli et, 2 baş kuru soğan, 2 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşık yağ, 1 avuç pirinç




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İhanet zinciriİşdünyasının yeni patroniçesi
Gecenin yıldızı olun'Cosmo erkeği' Mahsun
'Biyonik Göz' yarışında...Hayata gülümseyin
Şaşırtan listeŞöhretini Tarantino'ya borçlu...
Kumanda sizde!Erken tanı hayat kurtarır
En tipik özelliği:...Onlar kendi dünyasında
Aşk, kıskançlık yüzünden bittiKapısı şarkıcı doldu
Dizi bitince üzüldüMilliler için gaza basıyor
Yaşlanmamak içingen aşısı...Dul tenor suskun...
Fethiye'den Aslı Zen geçtiAmbalajıyla ödül aldı
Mide-bağırsak sistemini...Zindelik için kahvaltı
Sıcak, yaz ishali nedeni!Tarçın 'şeker' düşmanı
'Rambo rolü önce bana...Olimpiyatlara 2008...
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Köylü Köylü bir dahi!
Köy okulunda okuyarak üniversiteyi 'birinciliklerle' bitirdi. ABD'de...
Seri katil Tuzla
Şehriban'ı yaşatacağız!
Çocukça cinayet
Hatalı neşter isyanı
OKS stresi tarihe karıştı
'Şelalenin suyu' davası
SPOR
Yıldırım Yıldırım operasyon
Rotayı yerli oyunculara çeviren Sarı-Lacivertliler, Nihat için...
Gökhan Zan yok Servet belki
Emre'yi Alex kandırdı
Tek suçlu Terim
Crespo'ya hücum
Skibbe 2. kez İstanbul'a geldi
Gökhan seferberliği
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 25°C 17°C 
ANKARA Çok Bulutlu 27°C 11°C 
İZMİR Çok Bulutlu 28°C 19°C 
ANTALYA Az Bulutlu 30°C 19°C 
ADANA Az Bulutlu 32°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.645,540 D:% -2,02
DOLAR S: 1,238 D:% -0,40
EURO S: 1,941 D:% 0,70
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi
y: none;"> Hepoku Sabahtan Al Haberi