Günün mönüsü
Etli Ekmek Unu bir kaba ele, 1 su bardağını ayır, kalan una 1 kaşık tuz kat, karıştır, 1 bardak suyu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yap, 4 dakika yoğur, 18 parçaya ayır bezeler yap, nemli bez örterek 5 dakika dinlendir. Soğanı, domatesi rendele. Yeşil biberi ince ince kıy. Sebze, kıyma, kara biber, kalan tuz ve suyu ekle, karıştır. Bezeleri 20 santimetre çapta bir buçuk milimetre kalınlıkta aç, yarısına hazırlanan içten koy, diğer yarısını üzerine kapat, kenarlarını parmak uçlarıyla hafifçe bastırarak yapıştır. Sacı ısıt, 1 kaşık yağ ile yağla ve ekmeğin iki yüzünü de pembe renkte pişir. Her ekmek için 1 yemek kaşığı yağ kullanarak pişirme işlemine devam et. MALZEMELER 5,5 bardak un, 1,5 kaşık tuz, 1,5 bardak su, 2 orta boy soğan, 2 küçük boy domates, 2 orta boy yeşil biber, 250 gram kıyma, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 4/5 bardak margarin
Elmalı Bohça Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın. Tencereye dizip üzerlerine toz şeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın.Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın. MALZEMELER 5 küçük elma, 2 kaşık toz şeker, 1 kaşık çekilmiş ceviz, 5 milföy hamuru, 1 yumurta sarısı, 2 kaşık pudra şekeri, karanfil tozu, tarçın, zencefil
Tirit Et yıkanır, bir tencereye kona rak ateş üzerinde bıraktığı suyu çektirilir. Yağ ve halka şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek kızartılır, sulandırılmış salçayla da bir iki kez karıştırıldıktan sonra üzerine bol miktarda su ilave edilir, pişirmeye yakın tuz atılır. Pişen ete ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilâve edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek servis tabağına alınır, üzerine kara biber dökülerek servis yapılır. MALZEMELER 1 kg. kemikli et, 2 baş kuru soğan, 2 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşık yağ, 1 avuç pirinç
|