|
|
Mide-bağırsak sistemini korumanın yolları
* Kabızlık, ishal, şişkinlik ve gaza karşı kepekli ve lifli gıdalar tüketin.
* Gaz yapıcı şeylerden uzak durun. Çiğ sebzeler, turunçgiller, baklagilleri az tüketin. Neyin dokunduğunu bilip ondan uzak durun.
* 3 ana, 3 ara öğün almaya çalışın. Uzun süre aç kalmamaya özen gösterin.
* Meyve ve tatlıları yemekten hemen sonra tüketmemeye gayret edin.
* Bol su için.
* Telaş halinde yemek yemeyin. Bu, asit salgılanmasına yol açar.
* Yemeklerden sonra 1 saat dik pozisyonda durun. Uzanmayın.
* Yavaş yiyin ve iyi çiğneyin. Böylece sindirim daha kolay olur. Tokluk duygusu daha iyi hissedilir.
* Yatma saatinden 3 saat önce yemek yemeyi kesin. Geç saatte yenilen yemek, gece boyunca asit salımına neden olur.
* Düşük yağ oranlı gıdaları tercih edin.
* İlaçlar mide hastalıkları için verilirse doktor kontrolünde alın. Eczacıya değil, doktora danışın.
* Süt ürünlerini doktor kontrolünde tüketmeye çalışın.
* Kafeinli içecekleri, yemekle birlikte ya da yemek zamanına yakın için. Aç karnına almaya özen gösterin. Böylece yan etkileri az olur.
* Mümkün olduğu kadar stresten ve stresli ortamlardan uzak durun.
|
|
| | | DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EKONOMİ |
|
IMKB E: 39.645,540 D:% -2,02 |
| |
|
DOLAR S: 1,238 D:% -0,40 |
| |
|
EURO S: 1,941 D:% 0,70 |
|
|
|
|
|
AKTÜEL |
|
|
|
GÜNE BAKIŞ |
|
|
|
EKONOMİ |
|
|
|
MAGAZİN |
|
|
|
|
|
|
|