Günün mönüsü
Cevizli Tart 1. 1 ölçü altlık hamuru hazırlayın. Hamurun 2/3'ünü 3-4 mm incelikte açıp 22 cm çapındaki bir tart kalıbının içine yerleştirin. 2. Cam veya porselen bir kaseye ince çekilmiş ceviz, 3 yumurta, pudraşeker, vanilya koyun. Küçük bir tel ya da tahta kaşıkla koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın.(15-20 dk) 3. Marmelatın 2/3'ünü hamurun üzerine yayın. Cevizli içi de marmelatın üzerine dökün. Artan hamurdan kalem gibi ince, uzun çubuklar yapın. Tartın üzerine kafes şekli vererek dizin. Kalan boşluklara birer parça marmelat koyun. 4. Orta ısılı fırında pembe renkte pişirin. Dilimler halinde kesip servis yapın. MALZEMELER 1 ölçü altlık hamuru, 3 adet yumurta, 150 gr. (3/4 bardak) pudraşeker, 10 gr. (1,5 bardak) ceviz içi, 1 çay kaşığı vanilya, 250 gr. (3/4 bardak) kayısı marmelatı
Sarıp Sarmala Pazıyı kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip süzün. Balıkları ince doğrayıp kenara koyun. 2 soğanı kıyıp ı yağda pembeleştirin. Balıkları ve fıstığı katıp kavurun. Üzümü ve baharatları karıştırın. Pazıları kare kesip hazırladığınız içten içlerine koyup sarın. Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin. Soğuk servise sunun. MALZEMELER 1 kg mezgit balığı, 1 bağ pazı, 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü, 1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı, 1 adet limon, 1 çay kaşığı tarçın, yeteri kadar tuz, karabiber
Zeytinyağlı Yerelması Pirinci haşlayın. Yerelmasını suda bekletin. Havuçları doğrayıp soğanları kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dk. kavurun. Tencereye yerelmelarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaya bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dk. kadar pişmeye bırakın
MALZEMELER 1 kg. yerelması, 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 kahve fincanı pirinç, 1 çay bardağı zeytinyağ, 1 adet limon suyu, 1 adet kesme şekeri, Tuz
|