Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Tavuklu Pilav
Bir tavada soğanları, sarımsakları, havuçlarla birlikte tereyağında kısa bir süre kızartıp pirinç ilave edin. Karışımın üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin. Pirinç sıvıyı emene kadar pişirin. Ayrı bir yerde yarım limonunun suyunu sıkın. Pirince limon suyu, tuz ve biberi ilave edin ve sonra da kıyılmış maydanozu ilave edin. Teflon tavaya biraz tereyağı koyun. Üstüne tuz ve toz biberi serpin. 4 adet tavuk filetoyu eritilmiş tereyağında hızla kavurun. Sonra düşük ısıda pişirin. Pişirdiğiniz filetoları dilimleyin ve pilav üzerine yerleştirin; garnitür olarak maydanoz ilave edin.

Malzemeler
4 adet (700 gr) Tavuk Fileto 2 adet Soğan 2 diş Sarmısak 2 adet Havuç 3 kaşık Tereyağı 3 bardak (700 gr) pirinç 300 lt. Tavuk suyu 1 adet limon Tuz,toz biber Maydanoz

* * *
Baharatlı Patates
Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin. Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün. 210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Sıcak servis yapın...

Malzemeler
2 tatlı kaşığı zeytinyağı ve balsamik sirke 1 kaşık rende parmesan 1 kaşık galeta unu, 2 patates, 1 çay kaşığı tuzot 1/2 çay kaşığı karabiber

* * *
Balık Kroket
Patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Malzemeler
2 patates, 2 kaşık tereyağı 1 bardak süt, 2 adet taze soğanın yeşil kısmı, 1 kg haşlanmış kefal, 1 tutam kakule, 1 tutam kişniş 1 tutam karanfil tozu 1 tutam kimyon, 1 tutam tarçın, 1 tutam tuz, 2 yumurta, Yarım bardak su Galeta unu Kızartmak için: Sıvı yağ




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bomba aşk!Dünyanın en seksi havuzları
Yeni yüzler bulacakNBA'den işitmeyenlere...
Tek seansta selülite son'Zevk' ilişkiyi kolaylaştırır
En belirgin özelliği:...Genital siğiller tekrar edebilir
Sessiz katil hipertansiyonProstatta erken tanı önemli
Bulgur kabızlığı engelliyorSıcak karamsarlaştırıyor
Gaz problemine yoğurtDoğadan gelen lezzet
Kansere karşı karpuzKuş kafesi
Aşk mesajlarıElveda Rumeli-9
Acil servisTakvimin bugünü
Çelebi Çiçek ile Tarot Kartları
GÜNCEL
Kaygı Kaygı önlenebilir
Beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Ne kadar çok kafein...
Sıradakı kim
Parasızlık delirtti
Tetikçi saf değiştirdi
Cenazesine 100 kişi katıldı
Boşanmada türban iddiası
Otobanda kadın pazarı
SPOR
Şampiyon Şampiyon Kanarya
Final serisinin 5. maçında da Türk Telekom'u deviren...
'El Turco' da Fener yolunda
Fenerbahçe'de hoca çıkmazı
Deschamsp bitiyor
Sırada bomba var!
Gökhan kıymete bindi
Valencia beni istiyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 25°C 17°C 
ANKARA Çok Bulutlu 31°C 14°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 26°C 20°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 31°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.832,100 D:% -1,53
DOLAR S: 1,239 D:% 0,85
EURO S: 1,913 D:% 0,71
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi