Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Acılı Köfte
Sos için soğanları küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. İçine et suyu tabletini koyup eritin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri, dövülmüş sarımsakları, tuzu, şekeri ve baharatları ekleyip karıştırın. Sosun bir taşım kadar pişmesini bekleyin. Köfte harcı için genişçe bir kaba küçük küçük doğranmış soğanları, yumurtayı, kıymayı, ekmek içini, hardalı, tuzu, baharatları ve kıyılmış maydanozları karıştırıp yoğurun. Köfte harcından irice köfteler yapıp yağda kızartın. Kızarmış köfteleri domates sosu bulunan kabın içine alıp 5 dk. kadar sosla birlikte pişirin. Köfteler sosu içine çektikten sonra servis yapın.

Malzemeler
750 gr. az yağlı kıyma ufalanmış ekmek içi, 1 demet kıyılmış maydanoz, 2 yumurta, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber Yeterince tuz Domates Sosu İçin: 2 adet soğan, 2 diş sarımsak, 3 domates, 4 kaşık sıvı yağ, 1 bardak su veya et suyu 2 tatlı kaşığı şeker, 2 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı kekik

* * *
Biberli Pilav
Yağı ince kıyılmış soğan ve sarmısakla 1 dakika kavurun. Doğranmış kırmızı biberi ilave edip kavurmaya devam edin. 1 bardak suyu kaynatın, safranı ekleyip 5 dakika beklettikten sonra süzün. Tereyağını eritin, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Princi tencereye ilave edin. 5 dakika harlı, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Taze soğanları çok ince kıyın. Pilavın üzerine kavurduğunuz kırmız biber ve taze soğanı koyun. Biraz beklettikten sonra servis yapın.

Malzemeler
2 adet kırmızı biber, 2 kaşık sıvı yağ, 1 soğan, 2 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı safran, 2 bardak pirinç, 2 bardak tavuk suyu, 25 gr. tereyağı, 3 taze soğan, tuz, karabiber

* * *
Menemen Böreği
Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ince kıyın. Tereyağını tavada kızdırın. Biberleri kavurun. Domatesi ekleyin. Yumuşayınca yumurtaları kırıp karıştırın. Kekik ve tuz ekleyin. Yufkayı tezgaha yayın. Sıvıyağı ve suyu karıştırıp sürün. İkiye katlayıp üzerini de yağlayın. Uzun şeritler kesip, uç kısmına yumurtalı harçtan koyun. Muska şeklinde sarın. Galeta tozuna bulayıp, tepsiye dizip, 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Malzemeler
3 adet yufka, 6 adet domates, 8 adet sivri biber, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı galeta tozu, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay bardağı su, Tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bir yudum sevgiPodyum onlara dar geldi
Malatya'da hokey günleriForma girmenin sırları
Aşk ruh işidirTek eşlilik riski azaltır
Otizm sosyalleşme düşmanıdır'Çarpıntı' deyip geçmeyin
Böbrek taşını su içerek...Sıcak havaların meyvesi karpuz
Yeşilinden ve sulusundanElveda Rumeli- 8
Aşk mesajlarıAcil servis
Çelebi Çiçek ile Tarot KartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Tesadüfler Tesadüfler zinciri
Otobüse binmedi, arkadaşının otomobilini seçti. Araç takla attı, sol...
Amca-yeğen aşk savaşı
Kadınlar fena çarptı
En büyük desteği ablası
Nasihat vasiyetnamesi
Evli kadına sevgili infazı
Katil kene kısırlaşacak
SPOR
Çıldırtan Çıldırtan teklif!
F.Bahçe'nin teklifi karşısında adeta şok olan G.Saray Başkanı...
İspanya harekatı
Karar ver Deschamps
Son Kartal Ekrem
Ve.. Gökhan Trabzon'da
İmza şova devam
Bu çoçukların peşinden gidin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 25°C 15°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 29°C 10°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 32°C 17°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 30°C 20°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 32°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.451,730 D:% 0,82
DOLAR S: 1,229 D:% 0,16
EURO S: 1,898 D:% -0,26
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi