Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 03 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Kurabiye
Süt ile şekeri karıştırın. Buna eritilmiş tereyağını ilave edin. İçine teker teker yumurtaları kırın. Una karbonat karıştırın ve nkarışımla karıştırıp hamur haline getirin. Hamur yoğrulduktan sonran uzatın ve bir baston durumuna getirin. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kesin. Her parçayı iki avuç arasında yuvarlayın ve yassılaştırdıktan sonra yağlanmış, unlanmış tepsiye dizin. Kurabiyenin tepe noktaları bıçakla artı işareti şeklinde bir santim uzunluğunda kesin. Fırın orta derecede ısıtıldıktan sonra tepsiyi içine koyun ve fırının derecesini yarı yarıya azaltın. Yarım saat kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeleri bir tabağa aktarın.

MALZEMELER
1 bardak süt 1/2 kg. şeker 250 gr. eritilmiş tereyağı veya margarin 4 yumurta Bir tatlı kaşığı karbonat kg. un

Püre Piliç Izgara
Piliç göğüsleri tuz ve karabiber sürüp ızgarada pişirin. Patatesleri haşlayıp iyice ezin. Bir tencerede eritilen yağa patatesleri ekleyin. Bir taşım kaynatıp sütü azar azar yedirin. Tuzunu atıp boza kıvamına gelince ocakta kaynatıp ocaktan alın. Pişirip dilimlediğiniz pilicin yanında servise sunun.

MALZEMELER
250 gr patates, 200 gr süt 50 gr tereyağ 2 adet derili piliç göğüs 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Pırasalı Kapama
Soğanı ve pırasaları küçük küçük doğrayıp kavurun. Salçayı ve pirinçleri ilave edin. İki bardak suyla birlikte et suyu tableti de karıştırın. Pirinçler suyunu çekince tencereden alıp cam bir kaba koyun. Pirinçlerin kabın her yerine eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Bir kapta yoğurdu, karbonatı ve tuzu karıştırıp cam tepsiye yaydığınız pirinçlerin üzerine dökün. Baharatları da serptikten sonra 175 derecelik fırında pişirin.

MALZEMELER
1 adet soğan, 1-2 dal pırasa yaprağı, 1 su bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı salça, 1 kase yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat, 1 adet et suyu tablet, 2 su bardağı sıcak su, 1 kase yoğurt, Tuz,karabiber, nane, Kırmızıbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Seray'dan sıradışı projeEce: Hüsnü'yü adam yaptım
Pembenin doğallığıSağlık için %100 meyve suyu
Stresten uzak durunİdrar kaçırma kaderiniz değil
Fanatik starlarModa ödülleri yürek hoplattı
Korunmadan aslaOtistik çocuklar...
Virüslerin 'yaşam' belirtisi yokAyrılığa şok iddia
Dil için ABD'ye gidiyorMuhteşem düet
Serveti kaptıMillilerimiz'e destek
Teklif yağıyorŞık bir yaz için özel...
Kaçırmayın...Akaretler'de fark yaratacak
Şapkasız çıkmam!Akşamdan kalanlara bal
En iyi ilaç kahkahaBurnunuzdan nefes alın
Acil servisİzlanda'ya yaz gelmedi
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Elveda Elveda Kastelli
Türkiye'de bankacılığın en bilinen ismiydi Banker Kastelli. Hem...
Taciz bekçisi tıp
Doğduğu gün can verdi
Anka Air uçmaya hazır!
İstanbul'da 'kültür vergisi'...
Boğaz'a nazır yıkım
'Deprem çok yakında'
SPOR
Önder Önder Cimbom'da
F.Bahçe'de yedek kaldığı için mutsuz olan Önder, "Moskova'ya...
Dikkat Dikkat! Söz Başkan'da
Önce Deschamps
Terim varsa yokum
Emre koyu G.Saray'lı!
Seric, Borsa'ya bildirildi
Yüzde 90 Nihat olmazsa Tekke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 24°C 16°C 
ANKARA Az Bulutlu 24°C 12°C 
İZMİR Az Bulutlu 28°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 27°C 20°C 
ADANA Az Bulutlu 32°C 21°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.653,150 D:% -0,79
DOLAR S: 1,226 D:% 0,41
EURO S: 1,905 D:% 0,37
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi