Kurabiye Süt ile şekeri karıştırın. Buna eritilmiş tereyağını ilave edin. İçine teker teker yumurtaları kırın. Una karbonat karıştırın ve nkarışımla karıştırıp hamur haline getirin. Hamur yoğrulduktan sonran uzatın ve bir baston durumuna getirin. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kesin. Her parçayı iki avuç arasında yuvarlayın ve yassılaştırdıktan sonra yağlanmış, unlanmış tepsiye dizin. Kurabiyenin tepe noktaları bıçakla artı işareti şeklinde bir santim uzunluğunda kesin. Fırın orta derecede ısıtıldıktan sonra tepsiyi içine koyun ve fırının derecesini yarı yarıya azaltın. Yarım saat kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeleri bir tabağa aktarın.
MALZEMELER 1 bardak süt 1/2 kg. şeker 250 gr. eritilmiş tereyağı veya margarin 4 yumurta Bir tatlı kaşığı karbonat kg. un
Püre Piliç Izgara Piliç göğüsleri tuz ve karabiber sürüp ızgarada pişirin. Patatesleri haşlayıp iyice ezin. Bir tencerede eritilen yağa patatesleri ekleyin. Bir taşım kaynatıp sütü azar azar yedirin. Tuzunu atıp boza kıvamına gelince ocakta kaynatıp ocaktan alın. Pişirip dilimlediğiniz pilicin yanında servise sunun.
MALZEMELER 250 gr patates, 200 gr süt 50 gr tereyağ 2 adet derili piliç göğüs 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber
Pırasalı Kapama Soğanı ve pırasaları küçük küçük doğrayıp kavurun. Salçayı ve pirinçleri ilave edin. İki bardak suyla birlikte et suyu tableti de karıştırın. Pirinçler suyunu çekince tencereden alıp cam bir kaba koyun. Pirinçlerin kabın her yerine eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Bir kapta yoğurdu, karbonatı ve tuzu karıştırıp cam tepsiye yaydığınız pirinçlerin üzerine dökün. Baharatları da serptikten sonra 175 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER 1 adet soğan, 1-2 dal pırasa yaprağı, 1 su bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı salça, 1 kase yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat, 1 adet et suyu tablet, 2 su bardağı sıcak su, 1 kase yoğurt, Tuz,karabiber, nane, Kırmızıbiber